Fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek rekao je večeras da će njegova ekipa „izginuti na terenu“ u revanš utakmici protiv Salcburga u baražu za Ligu šampiona, i ocenio da je blizu da ispuni snove i plasira se u elitno takmičenje.

Fudbaleri Zvezde odigrali su večeras u Beogradu 0:0 sa Salcburgom, u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona.

Najbolju priliku Zvezda je imala u 70. minutu posle kornera sa leve strane kada je Degenek bio najviši u skoku, ali je golman Cican Stanković intervenisao na gol-liniji.

„Hteo sam da progutam i loptu i golmana kada sam video da nije ušla u gol. Nadam se da će tamo ići bolje i da ćemo se radovati svi. Siguran sam da ćemo izginuti za pobedu jer smo jako blizu toga da ispunimo naše snove i da se plasiramo u Ligu šampiona“, rekao je Degenek.

Povezana vest:  Nemačka bez Treša na Mundijalu

On je rekao da je utakmica bila teška, ali da je njegova ekipa dala sve od sebe i da očekuje veliku podršku navijača naredne srede u revanšu u Salcburgu.

„Videli smo da su oni jaka ekipa, ali dali smo sve od sebe. Mislim da smo odigrali konkretnu partiju i da bismo, da su navijači bili tu, možda i dali gol. Ipak, šta je tu je, idemo tamo i siguran sam da će to biti kao da je utakmica na domaćem terenu“, naveo je Degenek.

Povezana vest:  Fudbaleri Barselone se žalili na dresove

Utakmica je odigrana bez publike, ali su navijači Zvezde ispred stadiona pratili utakmicu na video-bimu.

„Mnogo nam je značilo što su navijači bili napolju, čuli smo ih i mislim da će tako biti i u revanš meču“, dodao je Degenek.

Fudbaler Zvezde Nenad Krstičić ocenio je da je ekipa ostvarila pozitivan rezultat koji joj može doneti prolaz u Ligu šampiona.

„Najbitnije je da nismo primili gol kod kuće, ovo je pozitivan rezultat. Nisu nam napravili velike šanse i mislim da imamo veliku šansu u revanšu“, rekao je on.

Povezana vest:  Hrvatska posle produžetaka u finalu Mundijala

„Oni su ekipa koja voli da igra i da ima posed, pustićemo ih to da rade i čekati našu šansu. Vole da igraju kroz sredinu, to jeste fizički naporno za nas, ali spremni smo i mislim da smo večeras odlično reagovali na to. Stvorili smo neke šanse, njihov golman je odlično reagovao, ali to nam svakako daje nadu da možemo da prodjemo u revanšu“, naveo je Krstičić.

Upitan o odsustvu navijača, Krstičić je rekao da je „ružno je igrati pred praznim tribinama“.

„Nemaš osećaj da igraš Ligu šampiona“, dodao je on.