Fudbaleri Crvene zvezde igraće u Grupi C Lige šampiona protiv ekipa Pari sen Žermena, Napolija i Liverpula, odredjeno je danas žrebom u Monaku.

Zvezda se prvi put od osnivanja Lige šampiona i osvajanje titule prvaka Evrope 1991. godine našla u najelitnijem evropskom takmičenju i to pošto je od prvog kola kvalifikacija, pa do plej-ofa eliminisala Spartaks Jurmalu, Suduvu, Spartak Trnavu i Salcburg.

Grupna faza Lige šampiona igraće se od 18. septembra do 12. decembra. Po završetku prve faze, dve prvoplasirane ekipe iz svih osam grupa plasiraće se u osminu finala koja je na programu od 12. februara naredne godine, a trećeplasirana će takmičenje nastaviti u Ligi Evropa.

Povezana vest:  Obožavatelji Džastina Bibera navalili na Murinjov automobil

Aktuelni šampion Evrope Real Madrid igraće u Grupi G protiv ekipa Rome, CSKA iz Moskve i Viktorija iz Plzenja. Osvajač Lige Evropa, Atletiko Madrid igraće u Grupi A protiv Borusije Dortmund, Monaka i Klub Briž.

Šampion Španije, Barselona, smešten je u Grupu B, gde su još Totenhem, PSV Ajndhoven i Inter. Lokomotiva Moskva, prvak Rusije smeštena je u Grupu D, zajedno sa Portom, Šalkeom i Galatasaraj.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Prosinečki: Utakmica sa Inđijom zavisi samo od nas

U Grupu E smešteni su je osvajač Bundeslige Bajern Minhen, a tu su i ekipe Benfike, Ajaksa i AEK iz Atine. Ekipa Pepa Gvardiole, Mančester siti, igraće u Grupi F protiv Šahtjora iz Donjecka, Olimpika iz Liona i Hofenhajma. Juventus će igrati u Grupi H sa Mančester junajtedom, Valensijom i Jang Bojsom.

Finale Lige šampiona igraće se 1. juna na stadionu Metropolitano u Madridu.

Povezana vest:  Blater:U čisćenju fudbala svi moraju da prate program FIFA

Sastavi grupa:

Grupa A: Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Monako, Klub Briž;

Grupa B: Barselona, Totenhem, PSV Ajndhoven, Inter;

Grupa C: Paris sen Žermen, Napoli, Liverpul, Crvena zvezda;

Grupa D: Lokomotiva Moskva, Porto, Šalke, Galatasaraj;

Grupa E: Bajern Minhen, Benfika, Ajaks, AEK;

Grupa F: Mančester siti, Šahtjor, Olimpik Lion, Hofenhajm;

Grupa G: Real Madrid, Roma, CSKA Moskva, Viktorija Plzenj;

Grupa H: Juventus, Mančester junajted, Valensija, Jang Bojs.