Lionel-MessiBarselona ubedljiva protiv Almerije, het-trik Mesija

 

Fudbaleri Barselone održali su fudbalsku lekciju nedorasloj Almeriji na stadionu Mediteraneo savladavši ih s 8-0 u utakmici 12. Primerinog kola.

Tri gola i dvije asistencije ugradio je Lionel Mesi za novu Barseloninu pobedu, desetu ukupno i šestu iz jednako toliko susreta na strani. Katalonci u gostima naprosto „melju“ svoje suparnike na što ukazuje razlika pogodaka 21-3.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Erera: Ono što smo hteli to smo i ostvarili

Ishod meča, ako su i pre njenog početka postojale neke dileme, bio je znan već nakon prvog poluvremena i vođstva gostiju od pet razlike. Dva je puta Mesi pogodio cilj, a jednom su se na listu strelaca upisali Injesta i Pedro, dok je loptu u svoju mrežu poslao i Akasijete. U nastavku je najbolji igrač današnjice postigao još jedan gol, a dva je puta precizan bio i Bojan Krkić za izjednačenje najveće gostujuće pobede u istoriji Primere. Jednakim rezultatom Barselona je 1959. godine savladala Las Palmas.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 29. kola

Inače, Mesi je u svom 154. ligaškom nastupu za Barselonu zabio 101 pogodak.

Sledeće nedelje u Španiji se igra „El Clasico“, utakmica Barselone i Real Madrida. Barselona ga, očigledno je, dočekuje u velikoj formi koju će još morati potvrditi tokom sedmice u Ligi šampiona protiv Panatenaikosa.