fabio_kapelo_besanŠirer misli da Kapelo nije unapredio igru Engleske

 

Legendarni napadač engleske fudbalske reprezentacije Alan Širer žestoko je danas kritikovao selektora „Gordog Albiona“ Fabija Kapela, ocenivši da italijanski stručnjak tokom dvoipogodnišnjeg mandata nije unapredio igru državnog tima.

-Kapelo je na veliki način okončao kampanju u kvalifikacijama za šampionat sveta u Južnoj Africi, ali od tada nema pomaka u igri naše reprezentacije – rekao je Širer, koji je u dresu sa državnim grbom odigrao 63 utakmice i postigao 30 golova.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Britanski ITV se izvinio gledaocima zbog propuštenog gola

On je rekao da je glavni problem Engleza što nemaju koncepciju u igri.

-Kada bi svi naši najbolji fudbaleri bilo spremni za utakmicu, mislim da Kapelo ne bi znao sa kojim bi igračima i koji bi sistem sproveo u delo – bio je oštar Širer.

Prema njegovim rečima, javnost je često „pregruba u kritikama“ prema reprezentativcima, a konstanto neumerena očekivanja uoči svih velikih takmičenja donose Engleskoj više štete nego koristi.

Povezana vest:  Bajer posrnuo, nova velika tri boda Ingolštata

Širer je pohvalio svog naslednika u napadu Njukasla Endija Kerola istakavši da je „impresioniran njegovim partijama“.

-Treba dati šansu tom talentovanom momku. Fizički je dosta snažan, uvek veoma motivisan i vodi disciplinovan sportski život. Već je postigao mnogo bitnih golova. Smatram da će dugo zadržati visok nivo forme – rekao je Širer, koji je pre godinu i po dana bio privremeni menadžer Njukasla, ali nije pomogao voljenom klubu da izbori opstanak u Premijer ligi.

Povezana vest:  Vlasnik Vulverhemptona želi pošten rasplet

Selektor Kapelo se proteklih dana našao na meti sve brojnijih kritičara. Najbučniji u napadima na Italijana je bio menadžer Liverpula Roj Hodžson, koji mu je zamerio što je prekršio interni dogovor i na prijatelsjkom meču protiv Francuske zadržao Stivena Džerarda na terenu duže od sat vremena.

Kapiten „crvenih“ povredio se na susretu sa „galskim petlovima“ pre četiri dana u Londonu i zbog toga neće biti na raspolaganju Hodžsonu narednih mesec dana.