Saliven i Gold novi vlasnici Vest Hema

 

engleska_logoBivši vlasnici engleskog fudbalskog kluba Birmingema Dejvid Saliven i Dejvid Gold novi su vlasnici Vest Hema, pošto su danas kupili 50 odsto deonica tog premijerligaša. Procenjuje se da su Saliven i Gold za polovinu deonica platili 172 miliona dolara. Oni traže investitore kako bi u potpunosti preuzeli londonski klub.

Povezana vest:  Vels pobedio Gruziju

-Kupili smo 50 odsto akcija i imamo mogućnost da kupimo još 50. Svi partneri su dobrodošli. Svako ko želi da uloži 10 ili 15 miliona funti može da kupi 10 odsto deonica kluba – rekao je Saliven.

-Ovo je važan dan za nas. Posle 20 godina, kupili smo klub koji smo želeli – dodao je on.

Povezana vest:  Fudbal objedinio decu sveta u Moskvi

Saliven je rekao da će treneru Đanfranku Zoli obezbediti sredstava za pojačanja, da je cilj ostanak u Premijer ligi, ali da će u budućnosti klub pokušati da izbori plasman u Ligu šampiona.

-Prvi zadatak je da sačuvamo premijerligaški status. Verujem da su igrači pokazali veliku posvećenost klubu. Fudbalere i novi upravni odbor ćemo potpuno podržati. U dogovoru sa trenerom ćemo dovesti nove igrače – dodao je on.

Povezana vest:  Skols: Morinjo će doneti zanimljiv fudbal u Mančester

Za kupovinu Vest Hema bili su zainteresovani i direktor ekipe Lotus u Formuli jedan Toni Fernandes, finansijska kompanija Intermarket i italijanski biznismen Masimo Ćelino.