UEFA_Liga_Sampiona copyLIGA ŠAMPIONA

Totenhem, Inter i Lion igraju za plasman u drugu fazu

 

Fudbaleri Totenhema igraju sutra protiv Verdera iz Bremena, utakmicu petog kola Grupe A i pobedom će pokušati da se plasiraju u drugu fazu Lige šampiona. Totenhem i Inter su na čelu Grupe A sa po sedam bodova, a engleski klub je na prvom mestu zbog bolje gol-razlike. Tvente je na trećem mestu sa dva boda manje, a poslednji je Verder sa dva boda.

Totenhem je u prošlom kolu pobedio Inter sa 2:1, a Verder je na svom stadionu izgubio od Tvenetea sa 0:2. Utakmica na Vajt Hart Lejnu počinje u 20.45. U drugom meču u toj grupi na Đuzepe Meaci igraju Inter i Tvente. Aktuelni šampion Evrope bi, takođe, pobedom izborio plasman u nokaut fazu takmičenja, dok bi holandska ekipa u slučaju trijumfa mogla da izbije na drugo mesto.

Povezana vest:  Perica Ognjenović: Džajić i Zvezda mi ništa ne duguju

Neizvesno je i u Grupi B u kojoj samo poslednje plasirani Hapoel iz Tel Aviva nema šanse da prođe u drugu fazu. Šalke na svom terenu igra protiv Liona i pobedom će pokušati da preuzme prvo mesto na tabeli.

Nemački tim u meč ulazi ohrabren dobrom igrom napadača Raula Gonzalesa koji je u prošlom kolu u prvenstvu postigao „het trik“. Bivši kapiten Reala je jedan od najboljih strelaca Lige šampiona sa 70 golova, koliko ima i napadač Milana Filipo Inzagi, koji je završio sezonu zbog povrede kolena.

Povezana vest:  Odigrano drugo kolo Honda Zlatne lige, silni "večiti" i Vodovod

Lion je prvi sa devet bodova, a nemački tim drugi sa dva boda manje. Benfika je treća sa šest a Hapoel ima jedan bod. Portugalski tim sutra od 20.45 igra protiv Hapoela. Rendžers dočekuje Mančester junajted u Grupi C i pokušaće pobedom da zadrži šanse za plasman u drugu fazu. Ekipa Aleksa Fergusona je prva na tabeli sa 10 bodova, a Rendžers na trećem ima pet manje.

U boljoj poziciji za osvajanje drugog mesta u grupi je Valensija, koja na svom terenu igra protiv poslednjeplasirane Burse. Turski šampion nema nijedan bod i nije postigao nijedan gol, a španska ekipa je druga na tabeli sa sedam bodova.

Povezana vest:  Ronaldo: Radio bih ponovo s Morinjom

U Grupi D poslednje plasirani Panatinaikos traži prvu pobedu i to u meču protiv Barselone. „Zeleni“ imaju dva boda i pobedom bi ostali u igri za osvajanje trećeg mesta i plasmana u Ligu Evrope, a katalonskom timu je potreban trijumf da bi osigurao učešće u nokaut fazi najelitnijeg evropskog takmičenja.

Drugoplasirani Kopenhagen ima bod manje od Barselone (sedam), a od 18.30 igraće u Kazanju protiv Rubina, koji sa tri boda zauzima treće mesto na tabeli.