raul_slavlje_1LIGA ŠAMPIONA

 

Grupa B: Šalke i Lion idu dalje, Hapoel iznenadio Benfiku

 

Fudbaleri Šalkea plasirali su se večeras u osminu finala Lige šampiona pošto su u petom kolu B grupe savladali Lion sa 3:0, a tamo će im se pridružiti i francuski klub pošto je u drugom meču ove grupe istim rezultatom Benfika izgubila od Hapoela.

Povezana vest:  Srbija u Dablinu slavila posle preokreta

Nemačka ekipa je pobedu protiv Liona osigurala već u prvih 20 minuta duela u Gelzenkirhenu.

U 12. minutu Raul Gonzales šutirao je ka golu Liona, lopta se nekako odbila do DŽefersona Farfana, a napadač Šalke zatresao je protivničku mrežu.

Pobedu nemačke ekipe, potvrdio je Klas Jan Huntelar sa dva pogotka, u 20. i 89. minutu.

Veliko iznenađenje priredio je Hapoel u Tel Avivu, koji pobedom nad Benfikom sačuvao šanse za osvajanje trećeg mesta u grupi i plasman u Ligu Evropa na proleće.

Povezana vest:  Milojević pred Radnički: U vatru idu i roviti igrači...

Domaćin je do prvog pogotka došao u 24. minutu, kada je Šaj Abutbul centrirao iz slobodnog udarca, a najviši u skoku bio je Eran Zahavi i glavom poslao loptu u mrežu.

Vođstvo Hapoela duplirao je u 74. minutu Daglas da Silva, posle kornera sa desne strane, a u poslednjem minutu Zahavi je postavio konačan rezultat.

Benfika ni u slučaju pobede u poslednjem kolu protiv Šalkea, jer bi u tom slučaju imala devet bodova, kao i Lion, ali i lošiju gol-razliku u međusobnim duelima protiv tog francuskog kluba.

Povezana vest:  Skorcanitis: Došao sam zbog Zvezdinih navijača