Wayne_Rooney_Manchester_United_West_hamLIGA ŠAMPIONA

 

Grupa C: Mančester junajted i Valensija u osmini finala

 

Fudbaleri Mančester junajteda i Valensije plasirali su se večeras u osminu finala Lige šampiona pobedama nad Rendžersom (1:0), odnosno Bursom (6:1).

Jedini gol na Ajbroksu u Glazgovu postigao je Vejn Runi u 87. Minutu iz jedanaesterca, a prethodno je Stiven Nejsmit u kaznenom prostoru oborio Fabija.

Povezana vest:  Garet Bejl ostaje u Totenhemu do 2015. godine

Junajted je prvi na tabeli sa 13 bodova, druga je Valensija sa 10. Na trećem mestu je Rendžers koji ima pet bodova i igraće na proleće u Ligi Evropa. Poslednja je Bursa koja nije osvojila nijedan bod.

Valensija je obezbedila plasman u osminu finala pobedom na svom terenu nad turskim šampionom Bursom od 6:1.

Povezana vest:  Partizan 56, Zvezda 120.

Domaći su poveli u 17. minutu golom Huana Mate iz jedanaesterca, prethodno je Omer Erdogan u kaznenom prostoru oborio Arica Aduriza.

Vođstvo je duplirao Roberto Soldado u 21, a već u 30. minutu bilo je 3:0, posle pogotka Aduriza.

Četvrti gol postigao je Hoakin u 37. minutu, a svoj drugi pogodak na meču Soldado je postigao u 55. minutu. On je u dosadašnjem toku takmičenja postigao pet golova. Konačan rezultat postavio je „rezervista“ Alehandro Dominges u 78. minutu.

Povezana vest:  Eto i zvanično u Sampdoriji

Jedini gol za Bursu postigao je Argentinac Pablo Batalja u 69. minutu.

U poslednjem kolu, 7. decembra Mančester junajted će na Old Trafordu igrati protiv Valensije, a Bursa će na svom terenu igrati sa Rendžersom.