doping

Mediji: Doping skandal na SP za žene

 

Pet reprezentativki Severne Koreje na Svetskom prvenstvu u fudbalu za žene koje se održava u Nemačkoj bile su dopingovane, izjavio je izvor iz FIFA, tražeći da ostane anoniman jer bi ta informacija tek trebalo da bude ozvaničena, prenosi AP.

Posle dve fudbalerke koje su bile pozitivne tokom turnira FIFA je testirala ostatak tima Severne Koreje i ustanovila da su još tri reprezentativke koristile nedozvoljena sredstva.

Povezana vest:  EP 2011 DO 19 GODINA, Pobeda Srbije na startu

Kako se navodi ljudi iz FIFA već su se sastali sa delegacijom Severne Koreje i navodno im je predočeno da je doping posledica tradicionalnih kineskih lekova koje su fudbalerke Severne Koreje koristile 8. juna ove godine nakon udara groma u njihovom trening kampu.

Slučaj je već preuzela Disciplinska komisija FIFA, koja će izreći kazne, baš kao što je kaznila i dve reprezentativke Jong Sun i Pok Sim, koje su suspendovane nakon što su bile pozitivne na doping testu posle drugog kola Mondijala.

Povezana vest:  Lipi demantovao da pregovara sa upravom Milana

Severna Koreja je takmičenje na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj završila u prvom krugu, porazima od SAD i Švedske i remijem sa Kolumbijom.