arsen_venger_par_arsArsen Venger: Real je ukaljao ugled fudbala

 

Menadžer Arsenala Arsen Venger kritički se dotaknuo Real Madrida zbog incidentne situacije koja datira iz susreta 5. kola grupe G Lige šampiona između „kraljevskog kluba“ i Ajaksa.

Reč je naravno o dva isključenja (Alonso i Ramos) koje je Real zaradio u samoj završnici susreta kada je vodio 4-0, a za koja se nagađa da su ih igrači namerno isprovocirali nakon instrukcija trenera Žozea Murinja kako im u nokaut-fazi takmičenja ne bi pretila opasnost od propuštanja utakmice, budući da ih u poslednjem kolu čeka rezultatski nevažan susret protiv Okserom .

Povezana vest:  Mediji: Manćini blizu Galatasaraja

UEFA je i službeno objavila kako je celi slučaj pod posmatranjem, pa će se njime Disciplinska komisija „pozabaviti“ 30. novembra. Osim Murinja, Ćabija Alonsa i Serhija Ramosa, pod lupom  su i Iker Kasiljas i Jirži Dudek, koji su imali ulogu glasnika.

-Da, mislim da bi trebalo biti sankcija. Ne želim to da gledam na terenima, šteta je to videti od tako velikog kluba i baca loš ugled na ovu igru. Poštujem Real Madrid izuzetno zbog njihovog kvaliteta i rezultata, i bez obzira radi li se o njima ili nekom drugome, ne želimo ponovo da gledamo tako nešto na terenima – objasnio je Venger, dodavši:

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Muntari želi sa Ganom u polufinale Mundijala

-Ne mogu da kažem da mi to nikad nije palo na pamet, treba biti potpuno iskren po tom pitanju. Ali kada vidite takvu situaciju na televiziji, moram reći da izgleda zaista užasno. Ali mora se imati poštovanja prema ljudima koji gledaju utakmicu, koji su platili da bi gledali fudbal, a ne takve stvari.

Povezana vest:  Blater: U MOK-u se ponašaju kao domaćice

Francuski trener odbio je direktno da dotakne se baš Žozea Murinja, trenera s kojim je imao brojne verbalne okršaje dok je Portugalac još radio u Premiershipu kao menadžer Čelzija.

-Neću ulaziti u neke lične probleme s Murinjom. Mislim jednostavno kao ljubitelj fudbala da to ne bismo trebali da gledamo. Ne mislim da sam u tom smisli bolji od Murinja ili veći uzor, ali takva situacija izgleda zaista loše.

PHOTO: ataimages.rs