Prvi dan petog kola grupne faze fudbalske Lige šampiona može sutra da donese odluke o plasmanima u narednu fazu u grupama E, F, G i H.

Bajern Minhen i Ajaks su u najboljoj poziciji u Grupi E i već u utorak imaće priliku da obezbede plasmane u osminu finala tog takmičenja.

Bajern je lider sa 10 bodova, Ajaks ima dva manje, a sledi Benfika sa četiri, dok je AEK otpisan sa sva četiri poraza.

Nemački klub će u Minhenu dočekati Benfiku, dok će Ajaks gostovati AEK-u u Atini.

Povezana vest:  ADIDAS PREDSTAVIO PREDATOR INSTINCT SUPERNATURAL KOPAČKE

Mančester siti je u najboljoj poziciji u Grupi F i izvesno je da će igrati osminu finala, za šta mu je potreban samo bod u utakmici sa Lionom u Francuskoj.

Siti ima devet bodova, tri više od Liona, dok Hofenhajm sa tri i Šahtjor sa dva imaju male šanse da ugroze šampiona Engleske, ali su u prilici da dobrim rezultatima u poslednja dva kola odu ispred drugoplasiranog.

Roma i Real su pred plasmanom dalje iz Grupe G, pošto posle četiri utakmice imaju po devet bodova, pet više od trećeplasirane ekipe CSKA iz Moskve.

Povezana vest:  Čarlton: Van Gal će vratiti Junajted na staze uspeha

Upravo će se dve prvoplasirane ekipe medjusobno sastati u Rimu i u slučaju nerešenog rezultata bi obe bile pred osminom finala, dok bi pobednik obezbedio prolaz.

Viktorija Plzenj ima bod posle četiri kola i jedino može da se nada trećem mestu i nastavku takmičenja u Ligi Evropa, na šta će uticati predstojeća utakmica protiv CSKA u Moskvi.

Povezana vest:  Juventus u Istanbulu bije bitku za evropsko proleće

Najneizvesnije je u Grupi H, gde Juventus vodi sa devet bodova, dva više od Mančester junajteda i četiri od Valensije. Jang Bojsi sa bodom su pred eliminacijom.

Juventus će dočekati Valensiju, dok će Junajted u Mančesteru igrati protiv Jang Bojsa i imaće priliku da napravi veliki korak ka plasmanu u narednu fazu.

Dueli AEK – Ajaks i CSKA – Viktorija počeće u utorak u 18.55, dok će se ostale utakmice igrati od 21.00.