blaz sliskovic

Slišković: Pregovaram sa Severnom Korejom

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Jugoslavije i selektor Bosne i Hercegovine Blaž Slišković potvrdio je danas da je blizu preuzimanja klupe Severne Koreje.
-Do početka Nove godine trebalo bih da utančim detalje oko prezimanja reprezentacije Severne Koreje. Pregovori traju već više od mesec dana i očekujem da u narednim danima u Pekingu sve bude završeno. Do sada je sve bilo u redu i verujem da ćemo dogovoriti saradnju – rekao je Slišković za agenciju Anadolija.
Slišković je istakao da je ponudu Severne Koreje dobio preko jednog srpskog menadžera koji je dobro upoznat sa fudbalskim dešavanjima u toj zemlji.
-Veliki izazov, koji bi retko ko odbio. Severna Koreja je učestvovala na Svetskom prvenstvu 2010. godine i znam da ima kvalitet. Menadžer koji me je preporučio je na licu mesta i u stalnom je kontaktu sa Fudbalskim savezom Severne Koreje. Međutim, jasan je tamošnji sistem i odlučuje jedan čovek – rekao je Slišković.
On je tokom karijere vodio Hrvatski Dragovoljac, splitski Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Unireu Alba Juliju, Široki Brijeg, Al Ansar i Kvindao. Šlišković je imao uspešnu igračku karijeru, u kojoj je između ostalih igrao za Velež, Hajduk, Marsej, Lens i Ren. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 26 puta i dao tri gola.

Povezana vest:  Bufonovo ne posle Mančester Sitija i Arsenala i za Romu