FK Partizan logo

Nikolić: Prigovor na izbor delegata za Skupštinu

Kandidat za predsednika fudbalskog kluba Partizan Sreten Nikolić rekao je danas da je uložio prigovor na način izbora delegata za predstojeću Skupštinu crno-belih na kojoj će biti izabran naslednik Dragana Đurića.
-Grupa ljudi okupljena oko Alberta Nađa, koja me je predložila za predsednika uložila je prigovor. Svesni smo da bez tajnog glasanja mogu da dobijem svega četiri – pet glasova. Uprkos tome mislim da nudimo pravi put za Partizan i preduslove da klub izađe iz krize. To je moguće, ali ne sa ljudima iz sadašnje uprave – rekao je Nikolić novinarima u hotelu Hajat gde je održana peti međunarodni sajam „Ekonomija sporta”.
On je dodao da Partizan može da se „vrati među žive“ uprkos dugu od 13,7 miliona evra.
-Partizan kao fudbalski klub može da bude kičma SD crno-belih. Dobrom politikom možemo da kroz jedno učešće u Ligi šampiona pokrijemo budžet. Treba biti smeker i jednom ući, a pametan da bi tamo opstao. Želimo da Partizan igra u evropskim takmičenjima, ali ne tako da igrači gube vrednost već napreduju. Nikola Ninković je vredeo četiri miliona evra i bio među tri najbolja mlada fudbalera Evrope, a sada ne može da se proda ni za 500.000 – rekao je Nikolić.
Nikolić je kao način ulaska velikog kapitala u klub iz Humske naveo saradnju sa bankom, čije ima nije hteo da otkriva.
-Razgovarao sam sa bankom i ponudio generaciju fudbalera, koja donosi prihod. Nisu hteli da uzmu stadion ili Sportski centar Teleoptik kao garant ulaganja u klub. Problem je, međutim, što deo igrača pripada menadžerima. Cilj je da se menadžeri isplate, da im se zabrani prilazak fudbalerima od 15-16 godina kako bismo u budućnosti dobili zdrav klub – rekao je Nikolić.
Partizan će novog predsednika dobiti u četvrtak na izbornoj Skupštini, a pored Nikolića, kandidat za tu funkciju je i aktuelni potpredsednik Mile Jovičić, koga je predložio Upravni odbor kluba.

Povezana vest:  Siti zaustavljen, Junajted silan protiv Vigana