ratko_dostanic_trener_fk_crvena_zvezdaDostanić napustio Zvezdu

 

Trener Crvene zvezde Ratko Dostanić podneo je danas neopozivu ostavku, rekao je portparol beogradskog fudbalskog kluba Marko Nikolovski.

-Trener Crvene zvezde Ratko Dostanić podneo je dans neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba, koju je Upravni odbor konstatovao – preneo je Nikolovski stav kluba.

-Odlukom Upravnog odbora prvi tim našeg kluba će do daljeg voditi Aleksandar Kristić, dosadašnji pomoćnik Ratka Dostanića i nekadašnji prvotimac Crvene zvezde – dodao je Nikolovski.

Povezana vest:  Juventus stao u odbranu Antonija Kontea

Ratko Dostanić je ekipu Zvezde, drugi put u karijeri, preuzeo u martu kada je nasledio Vladimira Petrovića. Klub je izgubio lidersku poziciju na tabeli srpskog prvenstva, ali je potom uspeo da osvoji nacionalni Kup. Ostavku je, ipak, podneo posle sinoćnje eliminacije Zvezde od Slovana iz Bratislave u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2016, Advokat: Spremni smo za Jermeniju

Zvezda nije navela kada će imenovati novog šefa stručnog štaba, a mediji su danas spekulisali da su kandidati za tu funkciju nekadašnji treneri crveno-belih Aleksandar Janković i Slavoljub Muslin, kao i Miodrag „Grof“ Božović, koji trenutno predvodi moskovski Dinamo.

Sezona u srpskom prvenstvu počinje 14. avgusta, a Crvena zvezda će u prvom kolu gostovati u Smederevu.