FUDBALSKA-LOPTADrina domaćin na svom terenu

 

Fudbalski klub Drina iz Zvornika, debitant u Premijer ligi BiH, sutra će na svom renoviranom stadionu dočekati banjalučki Borac u drugom kolu prvenstva ove lige, pošto je danas dobio dozvolu da protivnike gosti na svom terenu.

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza BiH ocenila je da stadion ispunjava sve uslove za odigravanje prvenstvenih utakmica Premijer lige, saopštila je danas Drina. Sportski direktor Drine Dragan Marković rekao je novinarima da je u prethodnih mesec dana izgradnjom nove istočne tribine kapacitet stadiona sa 1.000 povećan na 3.000 mesta, što je bio neophodan uslov za odigravanje utakmica u Premijer ligi.

Povezana vest:  Terzić: Neću dozvoliti namrštena lica na treningu Zvezde

Rekonstrukcija je obuhvatala i renoviranje svlačionica i prostorija za službena lica, kao i postavljanje zaštitne ograde oko stadiona. Da rekonstrukcija nije bila obavljena u predviđenom roku Drina bi mečeve kao domaćin igrala u Ugljeviku.

Drina je plasman u Premijer ligu BiH obezbedila osvajanjem prvog mesta u Prvoj ligi Republike Srpske, što je najveći uspeh u istoriji kluba. Na startu prvenstva, 31. jula, zvornički tim je u Banovićima igrao nerešeno 1:1 sa ekipom Budućnosti.

Povezana vest:  Alaves pobedio, Krstičić igrao četiri minuta, Katai na klupi