Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je zadovoljan današnjim žrebom i ocenio da će se njegova ekipa boriti sa Portugalom i Ukrajinom za prva dva mesta u grupi, koje vode na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

„Možemo da budemo zadovoljni. Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvesna. Portugal kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mesta koje vode na Evropsko prvenstvo“, rekao je Krstajić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Povezana vest:  Popović i Matijašević: Važna pobeda protiv Partizana

Žrebom u Dablinu odlučeno je da će Srbija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine igrati u Grupi B sa prvakom Evrope Portugalom, Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom.

„Zadovoljni smo žrebom. Portugal je favorit, Ukrajina i mi smo sličnog kvaliteta, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalom za prva dva mesta, bez namere da potcenimo Luksemburg i Litvaniju koje takodje imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko meseci“, rekao je kapiten Srbije Aleksandar Kolarov.

Povezana vest:  Potpredsednik FF Senegala podneo ostavku

Sportski direktor FSS Darko Kovačević rekao je da je grupa ujednačena, kada se gledaju prve tri selekcije.

„Možda je Portugal favorit na papiru, ali smatram da možemo da pobedimo i Portugal i Ukrajinu i da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Važno je da u svaki meč udjemo maksimalno ozbiljno, jer imamo kvalitet da ostvarimo cilj“, ocenio je Kovačević.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Honduras nakon 28 godina na Mundijalu

Kvalifikacije će biti održane od marta do novembra sledeće godine, a plasman na turnir obezbediće po dve ekipe iz svake grupe.

Evropsko prvenstvo 2020. godine biće održano u 12 gradova iz 12 različitih zemalja. Prva utakmica igraće se 12. juna u Rimu, a finale je na programu 12. jula na londonskom Vembliju, na kome će biti odigrana i polufinala.

Utakmice će se igrati još u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Dablinu, Glazgovu, Minhenu i Sankt Peterburgu.