Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da je cilj njegove ekipe da se plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine, a da kvalifikaciona grupa koju je dobila na današnjem žrebu u Dablinu „nije ni laka ni teška“.

„Naš cilj je da prodjemo grupu, bez obzira na protivnike. Nije lako, nije teško, imamo dva bliža gostovanja, u Slovačkoj i Madjarskoj. Vels je po imenima druga reprezentacija, iza nas, ali ne smemo nikoga da potcenimo. Moramo da budemo najbolji u tih kratkih osam meseci kvalifikacija“, rekao je Dalić, preneli su hrvatski mediji.

Povezana vest:  Suspendovan predsednik Monpeljea zbog psovki

Svetski vicešampion Hrvatska igraće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine u Grupi E sa Velsom, Slovačkom, Madjarskom i Azerbejdžanom.

„Selektor Velsa Rajan Gigs pohvalio je našu igru na Svetskom prvenstvu i rekao je da smo mi favoriti, ali se slaže da bi moglo da bude neizvesno. I ja očekujem veliku borbu. Slovaci su na prošlom EP prošli grupu, kao i Madjari“, dodao je Dalić.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Kreće nokaut faza, PSŽ u Valensiji, Seltik dočekuje Juventus

On je rekao da će sve ekipe imati veliki motiv.

„Slovačka ima Škrtela, Škrinjara i Vajsa, neke igrače koji su kvalitetni, Hamšika koji je njihov kapiten i sa njima neće biti nimalo lako, kao ni sa Madjarima. Imaju veliki motiv. Sa Azerbejdžanom smo poslednji put tamo igrali 1:1, tako da svaku ekipu moramo ozbiljno da shvatimo“, naveo je Dalić.

Povezana vest:  Van Gal: Rezultat je fantastičan, ali možemo još bolje

Kvalifikacije su na programu od marta do novembra naredne godine.

„Moramo da verujemo u sebe, da poštujemo sebe i svoj kvalitet, ipak smo mi drugi na svetu. Naravno da sada svi žele da igraju najbolje protiv nas i da pobede, ali mi moramo da uradimo ono što moramo, da budemo medju prve dve ekipe u grupi“, rekao je Dalić.