josep_gvardiolaGvardiola nikada nije izgubio protiv Reala

 

Žosep Gvardiola, trener Barselone, ima savršen učinak protiv madridskog Reala. U četiri vođenja katalonskoga ponosa, „kraljevima“ je naneo četiri poraza.

Prilika za peti nudi se u ponedeljak u sklopu poslednje utakmice 13. Primerinog kola.

U susretima „El Clasica“ Gvardiolina je ekipa primila samo dva pogotka, a oba u najboljem trenutku, visokoj 6-2 pobedi ostvarenoj prošle sezone i to u Madridu.

Povezana vest:  Republika: Donadoni ili Spaleti menjaju Mihajlovića

Gvardioline utakmice protiv Real Madrida:

13. decembra 2008. (2-0, kući): Premijerni „El Clasico“. Pobeda je ostvarena u kasnoj fazi susreta golovima Eto’o i Mesija.

2. maja 2009. (6-2, gostovanje): Susret igran na Santiago Bernabeu jedan je od najuspešnijih za Barselonu u španskom derbiju. Strelci su bili Anri (2), Mesi (2), Pujol i Pike.

29. novembra 2009. (1-0, kući): Poslednjih pola sata utakmice Barselona je igrala bez Busketsa i održala prednost stečenu preko Ibrahimovića. Ovom je pobedom proslavljena 110. Godišnjica postojanja kluba.

Povezana vest:  Fiorentina nanela Interu prvi poraz i preuzela eelo Serije A

10. aprila 2009. (2-0, gostovanje): Golovima Mesija i Pedra Barselona se odvojila na tabeli od Reala s kojim je do tada bila bodovno izjednačena. Pobeda je značajna i po tome što nikada pre Barselona nije četiri puta zaredom svladala najljućeg suparnika.