VUJOSEVIC_ARENA_1APRILDuško Vujošević dobio otkaz i 4,5 miliona evra

 

Duško Vujošević, proslavljeni košarkaški trener, od juče više nije na klupi moskovskog CSKA, kako su brojni mediji i spekulisali poslednjih dana. Vujošević je otkaz dobio nakon pet poraza u šest utakmica Eurolige, čime je došao u pitanje plasman Moskovljana u Top 16.

Prema pisanju medija, na sajtu ruskog tima objavljeno je da je ugovor sa crnogorskim trenerom raskinut na inicijativu CSKA.

Povezana vest:  Mišović podneo ostavku na mesto predsednika KK Borac

To znači da je Vujošević imao sporazum koji mu je garantovao isplatu novca u slučaju otkaza kao da je radio do kraja ugovora. Prema nezvaničnim saznanjima, Vujošević je imao ugovor na tri godine iz platu od 4,5 miliona evra.

Trener koji je sa beogradskim Partizanom napravio čudo prošle sezone plasiravši se na Final Four posle otkaza nabrojao je brojne probleme koji su mu otežali rad na klupi Moskovljana.

Povezana vest:  Đorđević: Svaki otkaz je legitiman ako dođe u pravo vreme

-Kada sam imao šansu da biram, odlučio sam da prihvatim ponudu CSKA. Tada sam mislio da stvaranje novog tima znači više vremena i strpljenja. Na žalost, proces adaptacije i upoznavanja sa timom bio je opterećen drugim problemima. Sezonu smo počeli bez nekoliko povređenih igrača, a onda su se povredili i Holden i Šiškauskas, na našu nesreću. Pored toga što nam je odusustvo tih igrača donelo još problema, morali smo da ih vratimo u formu, i adaptiramo na našu igru. Plus, dodajte i kompleksnost turneje po SAD, naš prvi poraz u Euroligi bio je direktna posledica svega toga – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Dalasa bez Stojakovića, novi poraz Majamija

On je dodao da je raspored utakmica bio veoma težak i da je serija poraza smanjila samopozdanje igrača u njihove sposobnosti.

Predsjednik CSKA Andrej Vatutin je rekao da je odluka o otkazu bila ekstremno teška, ali i neizbežna posle poraza od Armanija.