Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da je Napredak neugodna ekipa i da crveno-beli trenutno razmišljaju samo o tom meču i ponovio da je Super liga Srbije „apsolutni prioritet“.

„Ulazimo u ciljnu ravninu prvenstva, ostalo je još nedelju dana i dve teške utakmice, najpre protiv Napretka. Čeka nas neugodna ekipa koju smo pobedili u Kruševcu i možda deluje da smo lako dobili utakmicu, ali nije baš tako bilo“, rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Zvezde dočekuju sutra kruševački Napredak u utakmici 20. kola Super lige Srbije.

Zvezda je prva na tabeli domaćeg šampionata da 53 boda, dok je Napredak na petoj pozicji sa 33.

Povezana vest:  Džerard: Još ništa nismo osvojili

Crveno-bele nakon sutrašnje utakmice, u utorak očekuje meč protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona.

„Ne razmišljamo o utakmici u utorak, već samo o Napretku, to nam je sada najbitniji meč. Niti smo mi toliko dominantni u prvenstvu, niti je liga slaba. Ne bavimo se statistikom, kao što sam više puta ponovio, Super liga nam je apsolutni prioritet i zanima me samo prva naredna utakmica. Rivali su jako dobri, a mi se foksuriamo samo na sebe i drago mi je da igrači sprovode na utakmicama ono što vežbamo na treninzima“, rekao je Milojević.

Govoreći o Napretku, Milojević je naveo da je reč o stabilnoj superligaškoj ekipi koja s trenerom Miloradom Kosanovićem ima kontinuitet.

Povezana vest:  Meč Hapoel Kirjat Šmona - Atletik Bilbao u sredu

„Uvek igraju dobro i nadahnuto, pogotovo u Beogradu. Pravili su nam prošle sezone probleme i na svom i na našem terenu, pa će nam biti potrebna puna koncentracija. Ekipa je spakovana jako dobro u svim linijama, ima kvalitetne pojedince, a jaki su i kao kolektiv“, rekao je Milojević.

„Napredak zna da igra, mesto mu je u vrhu srpskog fudbala i pažnju ćemo morati da obratimo na sve protivničke igrače, a posebno na one u samom napadu kojima treba jako malo prostora da naprave problem“, dodao je trener Zvezde.

Milojević za meč protiv Napretka neće moći da računa na sve igrače.

Povezana vest:  Stojanović: Možda smo imali i malo sreće

„(Milan) Borjan se oseća odlično, videćemo još kakva je tačno situacija pred meč. Vujadin Savić je počeo da podiže ritam treninga, mali problem ima i Slavoljub Srnić, ostali su u trenažnom procesu, ali videćemo na kom nivou fizičke spreme“, rekao je Milojević.

Crveno-beli će sutra odigrati poslednju prvenstvenu utakmicu u 2018. godini pred svojim navijačima. Utakmica će imati i humanitarni karakter.

„Ispred svih igrača i članova stručnog štaba pozivam navijače da u što većem broju dodju na ‘Marakanu’ baš iz razloga što utakmica ima humanitarni karakter, da skupimo što veći iznos i tako pomognemo našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji“, rekao je Milojević.