Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da taj fudbalski klub razume primedbe Partizana i istakao da treba poništiti meč crno-belih i Mačve ako propisi to dozvoljavaju.

„Crvena zvezda ima puno razumevanje za primedbe Partizana koje su izneli u svom današnjem saopštenju. Saglasni smo da, ako propisi to dozvoljavaju, FSS poništi jucerašnju utakmicu koju je naš večiti rival juče odigrao sa Mačvom omogući im odigravanje nove u terminu kada im to odgovara“, naveo je Terzić u izjavi dostavljenoj medijima.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Rabotničkom preti oštra kazna zbog rasizma

„Nadamo se da će takve odluke doprineti smirivanju strasti u srpskom fudbalu i podići sportske odnose večitih rivala na viši nivo, što Crvena zvezda iskreno želi“, dodao je on.

Partizan je juče odigrao svoj meč poslednjeg kola jesenjeg dela šampionata protiv Mačve po izuzetno teškim uslovima.

Svi mečevi, osim onog u Surdulici, koji su bili zakazani za danas odloženi su za 24 sata.

Povezana vest:  Janković: Sami smo krivi, ne razmišljam o ostavci

Crno-beli su zatražili da se meč protiv Mačve ponovo odigra i da se održi hitna sednica i skupština predstavnika klubova Zajednice Super lige i Prve lige Srbije, a da će, ako se to ne ispuni, istupiti iz Super lige Srbije.

Odgovarajući na saopštenje Partizana, direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović rekao je da je u tom  slučaju ispoštovana procedura i da ne postoje argumenti da se meč ponovi.

Povezana vest:  Đurić: Dobar predlog Zvezde, treba da budemo ujedinjeni