Direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović rekao je danas da je u slučaju utakmice Partizana i Mačve ispoštovana procedura, kao i da ne postoje argumenti da se taj meč poništi.

„Razumem nezadovoljstvo, razumem nervozu, ali verujte da smo u ovom slučaju sve uradili po proceduri. Razumem naročito trenere i igrače, jer su mi oni najvažniji“, rekao je Bulatović za Mozzart Sport odgovarajući na saopštenje Partizana.

Partizan je juče odigrao svoj meč poslednjeg kola jesenjeg dela šampionata po izuzetno teškim uslovima. Svi ostali mečevi, osim u Surdulici, odloženi su za 24 sata.

Crno-beli su zatražili da se meč protiv Mačve ponovo odigra i da se održi hitna sednica i skupština predstavnika klubova Zajednice Super lige i Prve lige Srbije, a da će, ako se to ne ispuni, istupiti iz Super lige Srbije.

Povezana vest:  Čelsi poslovao sa profitom od 2,4 miliona dolara

Bulatović je potvrdio da je pre utakmice razgovarao s generalnim direktorom Partizana Milošem Vazurom.

„Jeste, razgovarali smo i tada sam rekao da utakmica treba da počne, a to su tada prihvatili i u Partizanu, pa imamo i izjave trenera oba kluba (Zorana Mirkovića i Darka Tešovića). Rekao sam i da će se igrati i sve ostale utakmice, ne bežim od toga, ali ako bude uslova. Medjutim, sneg je u toku noći napadao više nego što je bilo ko mogao da očekuje. Prosto, ogromna je bila razlika u uslovima. Ja ne mogu da upravljam vremenom i padavinama“, rekao je on.

Povezana vest:  Voždovac doveo Marija Blažića i Marka Pavićevića

„Sinoć nije postojalo osnova da utakmica ne počne. Kasnije su se i po mom mišljenju stekli uslovi za prekid, ali morate da znate da je glavnokomandujući dva sata pre i dva sata posle utakmice delegat, a tokom 90 minuta igre to je sudija“, dodao je Bulatović.

Na udaru Partizana je, pored Bulatovića, bio i sudija meča, Aleksandar Živković iz Niša.

„Mi smo pokušali da preko delegata stupimo u kontakt s njim, ali on je bio decidiran da može da se igra, a podvlačim – o prekidu utakmice odlučuje sudija. Zašto on nije prekinuo utakmicu? Nisam prava adresa za to pitanje, ali ne bih baš išao tako daleko i nazivao takvu odluku – krivicom“, rekao je Bulatović.

Povezana vest:  Pokrenut disciplinski postupak protiv Gatuza

Upitan da li u propozicijama postoji prostor da se ispuni zahtev Partizana da se utakmica poništi, Bulatović je odgovorio: „Apsolutno ne“.

„Ne postoje argumenti da se utakmica poništi. Utakmica je odigrana, a to je bitna razlika. Naravno, Partizan može da piše zahtev, ne odlučujem ja sam o tome, postoji tu komisija, ali…“, rekao je Bulatović.

Partizan je, takodje, tražio i reakciju Fudbalskog saveza Srbije.

„FSS sa ovim nema veze, ovo je u nadležnosti Zajednice Super lige i mene lično kao direktora“, rekao je Bulatović.