Portugalski stručnjak Jose Mourihno nije više trener fudbalera Mančester junajteda, potvrdio je danas klub sa Old Traforda.

„Klub se zahvaljuje Joseu na svemu što je uradio u klubu i želi mu puno uspeha u nastavku karijere. Do kraja ove sezone ekipu će voditi privremeni trener, a novog glavnog trenera objavićemo na kraju sezone“, stoji u šturom službenom klupskom saopštenju, a Sky Sports je odmah objavio da će na klupu sesti Michael Carrick.

Povezana vest:  Hrvatska optužena za rasizam, incidente i pirotehniku

Jose Mourihno je sa Mačester junajtedom osvojio trofeje u FA kupu i Ligi Evropa.

Ako vas zanima Portugalcu je ovo treći otkaz u karijeri i baš svima su kumovali očajni odnosi s igračima ili upravama. U Realu se u poslednjoj sezoni posvađao sa Sergiom Ramosom i Ikerom Casillasom, a pred kraj se zakačio i s Cristianom Ronaldom kojeg je javno optužio da ne podnosi kritike i da misli da je najpametniji. Nakon poraza od Atletica u finalu Kupa kralja 2013. godine rekao je da mu je to bila najgora sezona u karijeri, a tri dana kasnije Florentino Perez je rekao da se s Mourinhom razilazi „zajedničkim dogovorom“, iako je bilo jasno da je Jose dobio otkaz.

Povezana vest:  Ba tri nedelje ne igra za Hofenhajm