viljareal_saragosaViljareal čuva treće mesto, Hetafe pobedio Sevilju

 

Fudbaleri Viljareala pobedili su večeras Saragosu sa 3:0, u utakmici 13. kola španskog prvenstva i učvrstili se na trećem mestu na tabeli, dok je Hetafe pobedio Sevilju sa 3:1.

Viljareal je poveo u devetom minutu golom Markosa Sene, a vođstvo je duplirao Santjago Karzola u 18. minutu. Konačan rezultat postavio je Nilmar u 65. minutu.

Povezana vest:  Nikolić: Spremno dočekujemo utakmicu na Malti

Saragosa je poslednjih 25 minuta igrala sa 10 igrača, pošto je Mateo Kontini isključen.

Osmom prvenstvenom pobedom Viljareal se učvrstio na trećem mestu na tabeli sa 27 bodova i ima pet manje od prvoplasiranog Real Madrida, koji u ponedeljak od 21 sat igra derbi sa drugoplasiranom Barselonom.

Saragosa je na prethodnih 13 utakmica zabeležila jednu pobedu, uz pet remija i nalazi se na poslednem mestu sa osam bodova.

Povezana vest:  HRVATSKA, Pritvor za 21 osumnjičenog za nameštanje utakmica

Fudbaleri Hetafea pobedili su posle preokreta na gostovanju Sevilju sa 3:1 i prekinuli niz od četiri poraza.

Poveli su domaći u 30. minutu golom Frederika Kanutea, ali je Hetafe golovima u drugom poluvremenu, ipak, došao do pete pobede u prvenstvu.

Manuel del Moral izjednačio je u 57. minutu iz jedanaesterca, nakon što je Abdulaj Konko rukom igrao u kaznenom prostoru. Posle dva minuta Hetafe je poveo golom Mikua, a konačan rezultat postavio je Pedro Rios u 77. minutu.

Povezana vest:  BBC: Alardajs je novi selektor Engleske

Drugom pobedom na gostovanjima u prvenstvu Hetafe se popeo na deveto mesto sa 17 bodova, dok je Sevilja, koja je izgubila dve uzastopne utakmice na domaćem terenu, ostala na sedmom mestu sa 20 bodova.