vladimir_vermezovic_jun_2012 (4)

Vermezović: Cilj ostvaren, ispravićemo greške do revanša
 
Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović posle večerašnjeg poraza od Tromsoa (3:2), u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope, rekao je da je njegov tim ostvario osnovni cilj postigavši gol na gostujućem terenu i istakao da se nada najboljem u revanšu.
-Bila je ovo zanimljiva utakmica, dve ekipe prikazale su dobar fudbal i publika je mogla da uživa. Mi smo u većem delu meča igrali dobro, ai primili smo golove posle neshvatljivih propusta tokom prekida. Znali smo da je to njihovo glavno oružje, ali Bože moj, grešske su sastavni deo igre i trudićemo se da ih ispravimo do revanša – izjavio je Vermezović na konferenciji za medije.
On je dodao da veštačka podloga nije uticala na greške u odbrani i da to ne može da bude opravdanje.
-Mi volimo kad je podloga brza i što se toga tiče sve je u redu, kako je bilo njima, tako i nama. Brine me način na koji smo primili drugi i treći gol, kada nijedan moj igrač nije skočio, a radili smo to na treninzima. Kod prvog, Prijović je sjajno reagovao, iskoristio je visinu i tu nema šsta da se prigovori. Takvi trenuci dekoncentracije uvek su kobni protiv odličnih skakačkih ekipa kao što je Tromso – istakao jeVermezović.
Trener Partizana objasnio je da Saša Ilić nije počeo meč jer nije bio dovoljno spreman.
-Zna se koliko je on važan za našsu igru, nadam se da će za revanš biti 100 posto spreman. Isto važi i za Ostojića – poručio je Vermezović.
Trener Tromsoa Per-Matijas Hemgo takođe je izrazio zadovoljstvo rezultatom i najavio velkiku borbu u Beogradu.
-Imali smo dobrih šansi, odlične prodore preko bokova i kroz sredinu. Ovo je svakako dobar rezultat za nas, jer mi volimo da igramo u gostima. Siguran sam da nas u Beogradu čeka teška utakmica, ali radujemo se dolasku – rekao je Hemgo.
Na pitanje da li ga plaši atmosfera u Humskoj, koja će sigurno biti znatno „vrelija“ nego u Tromsu Hemgo je rekao:
-Naprotiv, takva atmosfera može samo dodatno da nas motiviše. Već sam bio u Beogradu kao selektor mlade reprezentacije i dopala mi se atmosfera na tribinama, grad i zemlja. Radujem se ponovnom dolasku – zaključio je Hemgo.

 

Povezana vest:  Čelnici FS Gane očekuju da Rajevac ostane selektor