tromso-fkp_0007

Saša Marković i Aleksandar Mitrović sačuvali nadu za revanš

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras na gostovanju norveškom Tromsou sa 3:2 (1:1) u prvom meču plej-ofa za učešće u Ligi Evrope.

Utakmica je odigrana na stadionu Alfhejm u Tromsu pred 3.386 gledalaca, a sudio je Robert Šegenhofer iz Austrije.

Strelci : Prijović u 37, Bjork u 77 i Mbođi u 82. za Tromso, a Saša Marković u 43. i Mitrović u 83. minutu za Partizan.

TROMSO: Salman, Kristijansen, Bjork, Kopinen, Sis (od 77. Instad) , Andersen (od 72. Bendiksen), Mbođi, Jensen, Drage, Prijović (od 63. Johansen), Ondrašek.

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Miljković, Ivanov, Volkov, S. Marković (od 90+1. Smiljanić), Kamara, Babović (od 81. Ilić), Tomić, L. Marković, S. Šćepović (od 58.Mitrović).

Povezana vest:  Umro španski trener Presijado

Partizan je na severu Norveške, nadomak severnog pola, bio na ivici ambisa, ali je na kraju meča protiv Tromsoa spretno i srećno uspeo da izbori „podnošljiv“ poraz od 3:2, koji daje nadu uoči revanša za sedam dana u Beogradu.

Svih pet golova postignuti su glavom, a prvi se „upisao“ napadač domaćeg tima, Srbin sa švajcarskim pasošom Aleksandar Prijović, koji je u 37. minutu iskoristio odličan prodor Dragea po desnoj strani i „zakucao“ loptu u mrežu Stojkovića.

Samo šest minuta kasnije crno-beli su uzvratili na istovetan način. Centrirao je sa leve strane Volkov, a spretni Saša Marković samo sproveo loptu u mrežu golmana Tromsa Salmana.

Povezana vest:  Biševac povređen u remiju Olimika i Monaka

Norvežani su sjajno ?otvorili? drugo poluvreme. Sis je odlično šutirao, a Stojković odbranio, zatim je Prijović iz dva pokušaja pogodio samo stativu, a udarac Dragea završio je pored gola.

Umalo da ih kazni Stefan Šćepović, izašao je sam ispred Salmana, ali nije uspeo da savlada švedskog čuvara mreže.

Poslednjih 15 minuta meča proteklo je u zanimljivoj i uzbudljivoj borbi. Prvo je u 77. minutu posle drugog uzastopnog kornera Dragea i greške Stojkovića Bjork, naravno glavom, pogodio mrežu, da bi samo pet minuta kasnije Mbođi, na veoma sličan način, pogodio i doneo veliku radost domaćim navijačima.

Povezana vest:  Peres pod baražnom vatrom

Ipak, radost je trajala samo minut pošto je „rezervista“ Aleksandar Mitrović iskoristio odličan centaršut Lazara Markovića i postigao zlata vredan gol za crno-bele.

Pet minuta kasnije mladi napadač Partizana imao je šansu utakmice, izašao je sam ispred golmana Salmana, ali je šutirao pravo u njega.

Na kraju, posle svega viđenog konstatacija je da je Partizan ostvario odličan rezultat, ali da će do revanša na svom terenu morati mnogo toga da popravi, pre svega kada je odbrana u pitanju.