Alex_FergusonFerguson: Van der Sar igra zadnju sezonu za nas

 

U oktobru je Edvin van der Sar napunio 40 godina života, ali uprkos tom broju on još uvek deluje sigurno između stativa gola Mančester Junajteda.

Premda sam Holanđanin još nije doneo konačnu odluku da li mu ova sezona poslednja ili nije, čini se da je to umesto njega, barem kada je reč o klubu s Old Traforda, napravio menadžer ekipe Ser Aleks Ferguson.

Povezana vest:  Mihajlović: U Sampdoriji se ništa ne radi bez mog znanja

-Moram da prihvatiti da mu je ovo poslednja sezona. Žao mi je zbog toga, ali golmani padaju u poteškoće u toj dobi. Dogodilo se to i Peteru Šiltonu kom ese tada forma samo srozala. Mislim da Edvin to ne bi želeo, preponosan je za to. Ipak, njegov odlazak biće naš veliki gubitak.

Inače, „crveni đavoli“ će u januaru potvrditi transfer Andersa Lindegarda, danskog reprezentativnog golmana Alesunda, ali njegov angažman ne bi trebao da bude poslednji golmanski u klubu. Razmišlja se i o Martenu Stekelenburgu, Manuelu Nojeru i Davidu De Gei.

Povezana vest:  Nikolić: Partizan je favorit, ali mi imamo pravo na nadu

-Edvinovo iskustvo ne može da se kupi, biće teško da ga neko zameni. Moramo doneti konačnu odluku po pitanju njegove zamene – zaključio je Ferguson.