Američka agencija AP takođe danas piše o smrti legendarnog fudbalera Crvene zvezde i jugoslovenskog reprezentativca Dragoslava Šekularca koji je preminuo u 81. godini.

Agencija prenosi da ga navijači Crvene Zvezde opisuju kao „kralja driblinga“.

Vest o smrti fudbalskog virtuoza, jednog od najboljih fudbalera na ovim prostorima ikad i simbola jednog vremena potvrđena je na sajtu crveno-belih, navodi AP.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Roben doputovao u Johanesburg

Popularni Šeki, druga Zvezdina zvezda, fudbaler je čije će se ime uvek, na svim meridijanima, izgovarati sa posebnim poštovanjem.

Rođen je 8. novembra 1937. godine u Štipu, za Zvezdu je, navodi AP, debitovao je 1955. godine i za 11 godina u klubu odigrao 470 utakmica, postigao 119 golova, osvojio sedam titula državnog prvaka i pet kupova.

Povezana vest:  Živković za pobedu Partizana nad Šturmom

Kao trener je osvojio duplu krunu, a tim sa Marakane koji je ostavio svom nasledniku u prvoj sezoni posle njegovog odlaska postao je šampion Evrope i sveta.

Druga Zvezdina zvezda odmah iza Rajka Mitića, reprezentativac kada je Jugoslavija bila olimpijski pobednik, četvrta u svetu 1962 i druga u Evropi. Za državni tim je odigrao 41 utakmicu i dao šest golova, prenosi američka agencija.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Partizan bolji od OFK Beograda, Borac na penale

Posle Zvezde igrao je Karlsrue, američki Sent Luis, OFK Beograd i Pariz, a kao trener radio je u Gvatemali, Americi i pred kraj karijere kratko u Obiliću.