Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da tokom juna i jula zbog evropskih kvalifikacija neće biti prodaje igrača i da svi fudbaleri treba da prelome u januaru.

„Razmišljamo o kvalifikacijama za Ligu šampiona. Šta uradimo u januaru, uradili smo. Rekli smo igračima da odlazaka u junu i julu sigurno neće biti. Sada moraju da prelome, posle nema transfera“, rekao je Terzić novinarima na okupljanju ekipe.

Glavna tema u sportskoj javnosti je status Miloša Degeneka, za kog postoji ponuda iz Saudijske Arabije.

„Degenek ima fantastičnu ponudu iz Saudijske Arabije. Koncentrisan je na reprezentaciju i rekao je da će posle Azijskog kupa da donese odluku. Nisam siguran koliko će to moći da čeka. Mislim da će prelomiti brzo i da će se transfer realizovati u narednih par dana“, kazao je Terzić.

Povezana vest:  Mančester Junajted ponudio Berbatovu novi ugovor

Po rečima Terzića, dolazak Nemanje Milunovića je bio jasan znak da će jedan štoper da ode.

„Zvezda živi od prodaje igrača. Posao je da kupujemo jeftino, prodajemo skupo i od te razlike živimo. Ako Degenek ode, Savić sigurno ostaje. Sa Savićem smo dogovorili saradnju i biće potpisan novi, dugogodišnji ugovor“, dodao je generalni direktor Zvezde.

Rok za zaključivanje transfera je 26. januar, do kada Zvezda „treba da „rasčisti“.

Povezana vest:  Trifunović: Verujemo u sebe

„Milan Rodić je tu godinu i po dana, razgovaraćemo. Ima zainteresovanih klubova i moguće je da promeni sredinu. Ostavio je izvanredan utisak, ušao u reprezentaciju. Dobrodošao je da ostane“, rekao je Terzić.

Po njegovim rečima, Milan Borjan sigurno ostaje, kao i Marko Marin, Ričmond Boaći i El Fardu Ben, za koje je bilo ponuda.

„Sve te ponude su odbijene jer nemamo finansijsku potrebu da prodajemo igrače. Nadam se da će doći vreme kada će Zvezda prodavati samo u slučaju kada je igrač nezadovoljan, a ne zato što su potrebna finansijska sredstva“, rekao je Terzić.

Povezana vest:  Slobodan Veselinović opet sudi derbi

Terzić je naveo da više ne bi trebalo da bude dolazaka jer bi gomilanje igrača pravilo problem treneru Vladanu Milojeviću.

Kada je reč o ciljevima, Terzić je rekao da je želja „dupla kruna“.

„Ciljevi su isti. Zvezda je kroz istoriju nametnula visoke lestvice što se tiče rezultata. Odbrana titule i dupla kruna. Imamo 15 bodova prednosti, ali nam to ne daje za pravo da se opuštamo posle podele bodova. Bez potcenjivanja Radničkog i Partizana, čeka nas teška borba“, rekao je Terzić.