logo_crvena_zvezdaZvezda ostaje pri stavu da nema zamene domaćinstva

 

Zamenik sportskog direktora Crvene zvezde, Goran Vasilijević rekao je danas da ne sumnja da uprava Slobode Sevojno nije imala zle namere kada je zatražila da sa Partizanom zameni domaćinstvo u 15. kolu Super lige, ali da je time svejedno učinila fudbalsko prvenstvo neregularnim.

-Domaćinstva se ne mogu menjati tokom sezone, osim u vanrednim situacijama poput prirodnih nepogoda i ako su želeli trebalo je da to učine odmah posle žrebanja -rekao je Vasilijević.

-Oni ili ne žele da razumeju ili ne razumeju da je utakmica 15. Kola mnogo značajnija od utakmice 30. kola, a oni pomažu svom rivalu da u 15. kolu igra na svom stadionu, pred svojim navijačima i da lakše odigra – naveo je Vasilijević.

Povezana vest:  Partizan pobedio Skenderbeg

Sloboda je tražila da u 15. kolu ne bude domaćin Partizanu u Lučanima, već da gostuje u Beogradu. Razlog je želja da dolazak crno-belih u prolećnom delu sezone napuni stadion Slobode u Užicu, koji bi do tada trebalo da bude renoviran.

Isti zahtev Sloboda je prethodno uputila i Zvezdi, ali je uprava crveno-belih to odbila.

-Fudbal se igra i zbog publike…ali prvenstveno igra zbog bodova, da se pobedi. Ne sumnjamo da će Sloboda pošteno igrati protiv Partizana…ali šanse vam, jednostavno, nisu iste na svom i na gostujućem terenu i vi ih sami svesno umanjujete. To je protiv suštine sporta – istakao je Vasilijević.

Povezana vest:  CAS odbacio žalbu poljske Legije

-Smešno je da bilo ko napada Zvezdu zbog toga što je odbila predlog (Slobode) za koji je smatrala da čini prvenstvo neregularnim i otišla da igra u gostima kako je žreb naložio. I nama je čast da igramo pred punim tribinama u Užicu…ali učinićemo to naredne godine kada žreb to odluči – naveo je.

Povezana vest:  Objavljen raspored Primere, prvi Klasiko u decembru

Uprava Slobode prethodno je u saopštenju istakla da joj je „jedina namera bila iskrena, čista sportska i fudbalska priča, zasnovana na popularizaciji fudbala“.

Predsednik Zajednice superligaša Srbije Branimir Babrogić, koji je kadar Zvezde, već je sazvao hitnu sednicu Izvršnog odbora te organizacije, pošto je uveren da je komesar za takmičenje Branislav Delić pogrešio kada je dozvolio zamenu domaćinstva.