FUDBALSKA-LOPTAU Gvatemali otetog fudbalera pronašli raskomadanog na delove

 

Posmrtni su ostaci fudbalera iz Gvatemalea Karlosa Mercedesa Vaskeza pronađeni u nedelju, dva dana nakon njegove otmice, raskomadani i raspoređeni u pet kesa.

Na jednoj je stajala poruka: Tako prolaze oni koji petljaju s tuđim ženama!

Prema dosad dostupnim nezvaničnim podacima, veruje se da se radi o zločinu iz ljubomore.

Nesrećni je fudbaler gvatemalskog prvoligaša Malakateka masakriran nakon što su ga nepoznati naoružani počinioci oteli prošlog petka. Uhvatili su ga i strpali u automobil pred očima nekolicine saigrača, s kojima je bio u karantinu dva dana uoči dvoboja poslednjeg kola tamošnje prve lige, koji je ekipa iz Malakatana u nedelju, bez obzira na saznanje o nasilnoj smrti vlastitog saigrača, odigrala kod kuće protiv Sućitepekeza pobedivši 1-0.

Povezana vest:  Real pobeđuje i bez Ronalda

Napadači su, nakon što su fudbalere presreli u kupovanju hrane, odmah izdvojili Vaskeza odvevši ga sa sobom.

U nedelju je njegovo raskomadano telo pronađeno u obližnjem selu Berdun, blizu granice s Meksikom, ispod jednog mosta.

Iz rukovodstva lige izrazili su saučešće porodici ubijenog fudbalera i obavezali se pomoći na svaki raspoloživ način. Svejedno su odredili da se poslednje kolo osnovnog dela lige mora odigrati. Vaskezu je uoči svakoga od šest prvenstvenih dvoboja odana počast minutom ćutanja.

Povezana vest:  Stanković doneo trofej Lige šampiona u Beograd

Jezivo se ubistvo dogodilo upravo na kraju nedelje u kojoj su najpopularniji gvatemalski fudbaleri sudelovali u promotivnoj kampanji protiv nasilja.

Doživeti starost u toj srednjeameričkoj državi nije verovatno: svakog dana nasilnom smrću živote izgubi prosječno 17 Gvatemalaca.