FK_Partizan_logoLIGA „B“ TIMOVA, 9. kolo (zaostala utakmica)

Crno-beli rezervisti ozbiljni, kao i prvotimci

 

Partizan – Hajduk Beograd 11:0 (4:0)

Teren:  SC Partizan – Teleoptik u Zemunu

Gledalaca: 200.

Sudija: Stevanović Srđan – Beograd

Pomoćnici: Milosavljević Nikola  i Bogićević Dragan – Beograd

Strelci: Davidov 4’ i 40’, Šćepović 14’ i 65’, Brašanac 49’ i 72’, Smiljanić 15’, Nastasić 50’, Bogunović 51’, Jovanović Saša 60’  i Marković 70’.

Žuti kartoni: Đolović (Hajduk) u 38’

PARTIZAN: 12 Živković (Tomić od 46’), 13 Pilica (Aksentijević od 65’), 18 Lazevski (2 Aškovski od 46’), 15 Savić (Nastasić od 46’), 6 Stanković, 99 Smiljanić (Brašanac od 46’), 23 Davidov (Jovanović od 46’), 7 Tomić, 19 Bogunović, 31 Šćepović, 8 Hadžibulić (Marković od 65’).

HAJDUK: 1 Latinović, 2 Đolović (Krstonijević od 46’), 3 Brašnjević, 4 Marković, 5 Pajović, 6 Milenković (Krkeljić od 61’), 7 Živković, 8 Glavačević (Kajgo od 46’), 9 Gugjufi (Vujović od 46’), 10 Paunović, 11 Vukadinović.

 

Crno-beli rezervisti su danas maksimalno odradili svoj meč zaostalog 9. kola Lige B timova, pobedivši Hajduk sa Liona – 11:0 (4:0). Po izuzetno lošem vremenu (na trenutke je padala kiša, pa onda sneg, pa opet kiša) puleni Vuka Rašovića odigrali su današnji meč od prvog do poslednjeg minuta u punom ritmu.

Povezana vest:  Krstajić ipak smenjen, Perković novi predsednik Radnika

Još se prisutni gledaoci i novinari nisu ni rashladili:) od minusa, a Davidov je u 3’ efektnim udarcem sa  oko 18 metara doveo crno-bele u vođstvo. Već u 14’ “povratnik” Šćepović je posle odličnog pasa u prostor izašao sam ispred golmana Latinovića i rutinerski je smestio u mrežu. Na 3:0 povisio je Lola Smiljanić u 15’, šutem unutar kaznenog prostora u biliži golmanov ugao, posle odlične lopte koju je dobio od Tomića.

Iako je od postignutog gola Partizan nastavio da “gazi po terenu”, gosti su pokušavali da udarcima iz zone šuta nešto više naprave, pa su tako udarce oprobali – Paunović u 10’, Brašnjević u 3 navrata i Živković dva puta. Posebno je bio efektan udarac Živkovića u 33’, kada je opalio po lopti sa 20 metara i ona je krenula pod prečku, ali je i njegov prezimenjak na golu Partizana reagovao kao mačka i izbacio loptu u korner.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Poraz Partizana u oproštaju od domaće publike

Kada već “Golubovi sa Liona” nisu uspeli da postignu počasni pogodak, Davidov je na pas Hadžibulića uleteo u prazan prostor i vratio golmana u drugi ugao za 4:0. U drugom poluvremenu crno-beli su dodali gas i gledali smo akcije kao na pokretnoj traci.

Najpre je Brašanac sa 20 metara polulevo rezantnim šutem povećao na 5:0 u 49’, da bi samo minut kasnije Nastasić zakucao loptu glavom za 6:0, posle odlično izvedenog kornera Tomića sa leve strane. I u sledećem minutu pao je gol, a akteri su bili Šćepović (asistent) i Bogunović (realizator) topovskim udarcem pod prečku – 7:0. I onda smo videli najbolju priliku gostiju u 56’, kada je Vujović dobio odličnu loptu na oko 8 metara od gola, opalio je iz prve pod prečku, ali je Tomić fenomenalno ušao u šut i prebacio loptu u korner.

U 60’ crno-beli su već vodili sa 8:0, a strelac je bio mladi Jovanović. On je pratio akciju Bogunovića po levoj strani, dobio povratnu loptu po zemlji i iz prve je šutirao, a lopta je uz pomoć jednog igrača Hajduka uletela u mrežu. Samo 5 minuta kasnije 9:0… Bogunović je ponovo bio odličan asistent Šćepoviću, koji je postigao svoj drugi gol, sačekavši loptu na drugoj stativi potpuno sam i –usledila je lagana egzekucija.

Povezana vest:  Espanjol čeka kaznu zbog vređanja Pikea i Šakire

U strelce se upisao i mladi Marković, posle izmenjih pasova Bogunovića i Šćepovića i asistencije u prostor iza leđa odbrane. Goleadu je završio Brašanac u 72’, posle odigranog duplog pasa sa Šćepovićem (slična situacija kao i na meču protiv Metalaca, samo što tada nije postigao gol).

Crno-beli su postigli još 2 gola (Tomić i Bogunović), ali ih je izvanredni sudija Stevanović opravdano poništio zbog ofsajd pozicija. Posebno je bio efektan poništen gol Tomića, kada je sa leve strane desnom unutrašnjom zakucao loptu u suprotne rašlje…

Vredi spomenuti još jednu akciju u 77’, iako ih je danas viđeno sijaset, kada su crno-beli izmenjali 10 pasova iz prve u trku, da bi lopta stigla do Tomića, koji je efektno “vratio golmana”, ali je lopta za milimetar prohujala pored desne stativ