tomic_sam_par

PLEJ OF ZA LIGU EVROPE

Partizan odigrao protiv Šamroka nerešeno 1:1

Fudbaleri Partizana odigrali su večeras u Dablinu nerešeno 1:1 protiv irske ekipe Šemrok rovers u prvoj utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Crno-beli su poveli u 14. minutu pogotkom Nemanje Tomića, a izjednačujući gol za Irce postigao je Geri Mekejb u 81. minutu.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Beogradu, a pobednik će se plasirati u grupnu fazu takmičenja u Ligi Evropa.

Partizan je veoma dobro „otvorio“ utakmicu pred 6.000 navijača u Dablinu.

Povezana vest:  Kanga spreman za Kipar

Već u trećem minutu Nemanja Tomić je pokušao iz slobodnog udarca, ali je golman Rajan Tompson izbacio loptu u korner. Tri minuta kasnije pokušao je i Medo Kamara sa distance, ali je lopta otišla pored stative.

Crno-beli su do vođstva došli u 14. minutu, kada je Vladimir Jovančić prošao po desnoj strani i centirao u kazneni prostor, a tamo se dobro snašao Tomić i pogodio sa 10-ak metara.

Tomić je i u 18. minutu mogao da zatrese mrežu, ali je šutirao pored gola iz veoma izgledne pozicije. U 22. minutu Brazilac Eduardo je izašao sam ispred golmana Rajana Tompsona, ali je čuvar mreže Šemroka bio uspešniji.

Povezana vest:  Vidal propušta početak Lige šampiona

Jedinu kakvu-takvu ozbiljnu priliku u prvom delu utakmice Šemrok je imao u 40. minutu, kada je, posle kornera, kapiten Den Marej šutirao preko gola.

Partizan je prvi zapretio u drugom poluvremenu, pošto je Saša Ilić gađao preko gola sa 16 metara. Samo minut kasnije golman Tompson je odbranio stopostotnu šansu Jovančiću.

Igrači Šemroka su u 69. minutu tražili penal, pošto je lopta pogodila u lakat Nemanju Rnića, ali je glavni sudija pokazao da se igra nastavi.

Povezana vest:  Frans Fudbal: Real će ponuditi 280 miliona evra za Mbapea

U završnici utakmice fudbaleri srpskog šampiona su fizički pali, što je borbeni Šemrok umeo da iskoristi.

Igrao se 81. minut, kada je Mekejb u kaznenom prostoru Partizana prevario štopera Ivana Ivanova i sa nekoliko metara poslao loptu iza Stojkovićevih leđa.

Fudbaleri Šemroka su do kraja utakmice pokušavali da još jednom pronađu rupu u odbrani Partizana, ali uzbuđenja na stadionu Talagt nije bilo.