Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić, pred prijateljski meč protiv Nemačke i duel u Portugaliji na startu kvalifikacija, izjavio je da je cilj direktan plasman na Evropsko prvenstvo posle dve decenije čekanja.

Bez obzira što Srbija ima i drugi put preko Lige nacija, Krstajić ne razmislja o njemu u ovom trenutku.

„Zanima me samo da preko kvalifikacija direktno odemo na EP, a ne Liga nacija i moguća polufinala i finala. Ako želimo dobro srpskom fudbalu svi treba da podržimo spisak. U suprotnom ne želimo dobro zemlji, a ni samima sebi“, kaže Krstajić o spisku od 27 imena, na kome je debitant Miroslav Bogosavac, a i dalje nema Luke Milivojevića, Branislava Ivanovića i Matije Nastasića.

Povezana vest:  Štrajk u Sao Paulu prekinut, barem za sada

Njihov izostanak obrazložio je da niko nije „precrtan“ iz reprezentacije.

„I pre nekoliko meseci ama govorio da nikome vrata nisu zatvorena. Spisak ne znači da sam precrtao nekog, već sam na osnovu nekih stvari, poput Lige nacija, gde su se mladi iskazali i pokazali da su budućnost srpskog fudbala ga sastavio. Bez obzira što Radonjić i Živković nemaju minutažu u klubovima, oni su budućnost“.

Povezana vest:  Blater se založio da Mundijal 2022. bude održan zimi

Prema njegovim rečima rezonski je da se premesti iz mlade selekcije levi bek Čukaričkog Miroslav Bogosavac, ali ne i vrati golman Partizana Vladimir Stojković.

„Suvišno je komentarisati ljudske i golmanske kvalitete Stojkovića, ali nije golman koji će biti na klupi. Dmitrović je broj jedan i to je tako“.

Za Milana Pavkova poručio je da treba da bude standardan u Crvenoj zvezdi, a njegovom saigraču Milanu Gajiću takođe treba kontinuitet.

„Mislim da Pavkov ima kvalitet za startnih 11 u Zvezdi. Ipak, u napadu sad imamo Mitrovića, Jovića i Prijovića“

Povezana vest:  Brazilci traže pomoć za antidoping testiranje na Mundijalu

Kako je naglasio, utakmice protiv Nemačke i Portugalije su od istog, velikog značaja.

„Nemačka je najjača kada je „najranjivija“. Moramo da ih poštujemo, ali ih se ne bojimo. Ne razlikujem te dve utakmice, mnogo nam je bitna i protiv Nemačke. Ideja je da će neki imati manju minutažu protiv Nemačke“, zaključio je on, uz nadu da će Dušan Tadić ostati na istom nivou posle sjajne partije u Madridu protiv Reala.

Srbija protiv Nemačke igra u Volfsburgu 20. marta, a pet dana kasnije na lisabonskom Lužu protiv Portugalije.