fifaRusima pobeda, Englezima prazna obećanja

 

Engleska kandidatura za organizaciju šampionata sveta 2018. godine pretrpela je juče u Cirihu težak poraz iako su, prema rečima šefa tima Ostrvljana Endija Ansona, mnogi članovi Izvršnog komiteta Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) obećali da će je podržati.

Englezi su u svim prognozama uoči sastanka u Cirihu smatrani za glavne favorite, a kada je došlo do glasanja dobili su poverenje samo dvojice delegata, pa su na kraju završili iza Rusije, Španije i Portugalije, odnosno Belgije i Holandije.

Povezana vest:  LIGA EVROPA, Vojvodina sigurna protiv Vaduca

-Još ne mogu da shvatim šta se juče desilo. Imali smo čvrsta obećanja nekih ljudi da će da glasaju za nas, a na kraju od toga nije bilo ništa – bio je razočaran Anson.

Potpredsednik FIFA i nekadašnji prvi čovek engleske Fudbalske asocijacije Džef Tomson istakao je da nikada nije pomišljao da će „kolevka fudbala“ otpasti iz čitave priče već nakon prvog kruga glasanja.

Povezana vest:  Omladinci šampionskom šetnjom pozvali navijače na Voždovac

-Izgleda da smo uzalud potrošili tri miliona funti. Pobedile su zemlje koje su imale najgore tehničke izveštaje – rekao je ljutiti Tomson.

Engleska je juče u Cirihu doživela debakl kada se ima u vidu koliko je bila brojna i zvučna njena delegacija, koju su predvodili princ Vilijem, premijer Dejvid Kameron i fudbaler Dejvid Bekam, a mnogi smatraju da su se Englezima osvetili nedavni navodi BBC-a o korupciji u organima FIFA.

Povezana vest:  Staniša Mandić: Idemo korak po korak, Urugvaj sad najvažniji