logo_crvena_zvezdaUprava Crvene zvezde izdala je saopštenje povodom napada pristalica Partizana na prostorije kluba koje vam prenosimo u celosti:

 

Danas u 14,03h grupa od oko dve stotine navijača Partizana  napala je prostorije FK Crvena zvezda!

 

Huligani su se do stadiona Zvezde dovezli gradskim prevozom da bi prvo napali ulaz u VIP galeriju gde su polomili stakla i pokušali da udju u prostorije Marketinga kluba i Servisa za članstvo. U tom trenutku se u prostorijama marketinga nalazilo osam devojaka koje su zaposlene u klubu. Posle otpora koje je pružilo obezbeđenje kluba nastavili su da razbijaju stakla na stadionu i pokušali da uđu u restoran u centralnoj loži stadiona Crvene zvezde. U njemu se nalazio predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić sa nekoliko članova uprave koji su imali sastanak sa predstavnicima nemačkih i austrijskih kompanija koje su u poseti našem klubu. U trenutku napada huligana u prostorijama kluba se nalazilo petoro dece starosti od dve do šest godina a na terenima Omladinske škole koji su udaljeni svega nekoliko stotina metara naša deca su igrala utakmicu sa svojim vršnjacima iz Vojvodine. Huligani su imali bejzbol palice, lopate, sekire, noževe i štangle kao i  vreće sa kamenicama koje su unapred pripremili. Obezbebedjenje kluba je zajedno sa predsednikom Lukićem i članovima uprave izašlo ispred svečane lože i samo zahvaljujući tome huligani nisu demolirali prostorije svečane lože. Braneći Klub predsednik Lukić kao i članovi uprave i obezbeđenja kluba dobili su nekoliko kamenica i udaraca po telu. Kamenicama i štanglama je naneta šteta i parkiranim  automobilima. Upad huligana i uništavanje naše svečane lože i napad na decu Zvezde i Vojvodine koja su igrala utakmicu prekinuto je posle pojave pripadnika Policijske uprave grada Beograda. Huligani su se potom razbežali prema Trgu neznanog junaka.

Povezana vest:  Mesi prvi kapiten Barselone, Buskets zamenik

 

Odgovornost za ovaj divljački čin snose oni koji su doneli nerazumnu odluku da se promeni domaćinstvo utakmice koju su igrali Partizan i Sloboda. Crvena zvezda je javno upozoravala da ova odluka prvenstvi čini neregularnim. U svim kontaktima sa Zajednicom prvoligaša i predstavnicima Policijske uprave za grad Beograd ukazivali smo da je odigravanje dve utakmice u istom danu rizično po bezbednost. Na sastancima koji su se tim povodom održavali Policijska uprava za grad Beograd je takodje bila protiv da se utakmica izmedju Partizana i Sevojna igra u Beogradu. Nažalost, odgovorni koji su doneli odluku o zameni domaćinstva nisu imali sluha za primedbe i Zvezde, i policije. Zahtevaćemo da zbog toga odgovaraju.

Povezana vest:  Bekam: Jedva čekamo utakmice sa Barselonom

 

Hajka koja se protiv Crvene zvezde vodi već nekoliko nedelja dovela je, izmedju ostalog, i do toga da neki huligani pomisle da je normalno da demoliraju prostorije Kluba i da linčuju njenog predsednika i zaposlene.

 

Očekujemo da se FK Partizan ogradi od huligana koji su rušili naš stadion kao i da se odmah sastanu nadležni organi Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice superligaša kako bi se utvrdila odgovornost za ono što se desilo. Domaće prvenstvo je već pretvoreno u lakrdiju i cirkus u kojoj je sport najmanje važan. Poslednji je trenutak da se pauza u prvenstvu  iskoristi da se fudbal u Srbiji dovede u red i da interes sporta i fudbala bude iznad interesa pojedinaca kako što je sada.

Povezana vest:  Premijer liga možda ostane bez jednog mesta u Ligi šampiona