Cristiano-Ronaldo-001Pobede Barselone i Reala, poraz Atletika

 

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras kao gosti Osasunu sa 3:0, u utakmici 14. kola španskog prvenstva, dok je Real Madrid savladao Valensiju 2:0.

Najzaslužniji za 12. pobedu Barselone, osmu uzastopnu, bio je dvostruki strelac Lionel Mesi koji je mrežu pogađao u 65. minutu i 84. iz jedanaesterca, a asistirao je strelcu prvog pogotka na utakmici Pedru Rodrigesu u 26. minutu.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP, Rezultati utakmica i tabele

Utakmica u Pamploni kasnila je 45 minuta, pošto su zbog štrajka kontrolora u aviosaobraćaju fudbaleri Barselone kombinovano autobusom i vozom morali da doputuju.

To je prvi poraz Osasune na njenom stadionu Rejno de Navara od marta. Ta ekipa zauzima 12. mesto na tabeli sa 15 bodova.

Barselona ima 37 bodova, dva više od Real Madrida koji je večeras na svom terenu pobedio Valensiju sa 2:0. Oba gola za Real postigao je Kristijano Ronaldo u 73. i 87. minutu.

Povezana vest:  Čović: Subotić da iznese dokaze, ako nešto zna

Real se 11. pobedom u prvenstvu oporavio od teškog poraza od Barselone u „el klasiku“ prošlog ponedeljka od 0:5.

Valensija je utakmicu završila sa 10 igrača, pošto je David Albelda isključen u 65. minutu. Ta ekipa je peta na tabeli sa 24 boda.

Fudbaleri Levantea pobedili su na svom terenu Atletiko iz Madrida sa 2:0 i naneli mu treći uzastopni poraz.

Povezana vest:  Iguain: Nepravedno smo ispali iz Lige šampiona

Domaći su poveli u trećem minutu golom Viktorijana Rivasa, a konačan rezultat postavio je Felipe Saisedo u 59. minutu.

Levante se četvrtom pobedu u prvenstvu izvukao iz opasne zone, nalazi se na 15. mestu sa 14 bodova, a Atletiko je ostao na sedmom mestu sa šest bodova više.