nilmarPobede Hetafea i Viljareala

 

Fudbaleri Hetafea pobedili su danas Majorku sa 3:0, u utakmici 14. kola španske lige i zabeležili drugu uzastopnu pobedu u prvenstvu.

Dvostruki strelac u pobedi Hetafea bio je Pedro Rios, koji je mrežu pogađao u 20. i 28. minutu, a treći gol postigao je Danijel Pareho u 79. minutu.

Hetafe je osmi na tabeli sa 20 bodova, koliko ima i Atletiko Madrid na sedmom mestu, dok Majorka sa bodom više zauzima šesto mesto.

Fudbaleri Viljareala pobedili su Sevilju sa 1:0 i naneli joj četvrti uzastopni poraz u svim takmičenjima. Jedini gol postigao je Nilmar u 30. minutu utakmice, posle asistencije Đuzepea Rosija. To je deveti gol Nilmara u sezoni.

Povezana vest:  Spaleti: Neću da pravim kavez oko Ronalda

Viljareal je zadržao treće mesto na tabeli i ima 30 bodova, pet manje od drugoplasiranog Reala, dok je Sevilja pala na deveto mesto sa 20 bodova.

Malaga je pobedila Rasing iz Santandera sa 4:1 i izvukla se iz opasne zone. Najzaslužniji za drugu pobedu na domaćem terenu u prvenstvu bio je dvostruki strelac Hose Luis Garsija, koji je postigao golove u 52. i 55. minutu.

Povezana vest:  Nikolić nezadovoljan igrom u prvom poluvremenu

Strelci za Malagu bili su još Eliseu Fereira u 28. minutu i Resio u 43. minutu, a jedini gol za gostujući tim postigao je Markus Rozenberg u 45. minutu.

Malaga je sada na 17. mestu sa 13 bodova i ima tri više od Sportinga iz Hihona u zoni ispadanja, a Rasing zauzima 16. mesto sa bodom više.

Real Sosijedad pobedio je na svom terenu Atletiko iz Bilbaoa sa 2:0. Prvi gol postigao je Ćabi Prijeto u 26. minutu iz penala, a konačan rezultat postavio je autogolom Mikel San Hose u 49. minutu.

Povezana vest:  Prandeli uveo Azzure u novu eru: pozive dobili Kasano, Rosi i Baloteli

Sosijedad se sedmom prvenstvenom pobedom sa 10. popeo na šesto mesto na tabeli sa 22 boda, a Atletiko je ostao na 11. mestu sa tri boda manje.

Espanjol je pobedio Sporting iz Hihona sa 1:0 golom Luisa Garsije u 70. minutu, a Almerija i Saragosa su podelili bodove – 1:1.