FUDBALSKA-LOPTAObračun noževima navijača u Turskoj

 

Trojica navijača prvaka Turske Burse prebačeni su u bolnicu nakon što su izbodeni noževima u tuči sa pristalicama Bešiktaša, saopštila je policija u Istanbulu.

Do sukoba je došlo dva sata pre početka derbija između Bešiktaša i Burse, kada je više od pet hiljada navijača domaćeg tima krenulo da se obračuna sa oko 1.200 ljudi koji su doputovali iz Burse.

Povezana vest:  Ten Kate: Mesi je još u Barseloni zbog obećanja Vilanovi

Policija je brzo reagovala i postavila kordon između dve grupe, ali su navijači Bešiktaša već bili uspeli da nanesu povrede nekolicini pristalica Burse.

Nakon toga je došlo do žestokog okršaja pristalica Bešiktaša i policije, pa su čuvari reda bili primorani da koriste suzavac da bi odbili napade.

Navijači Burse i Bešiktaša postali su „krvni neprijatelji“ 2003. godine, kada je aktuelni šampion ispao iz prve lige nakon što je Bešiktaš neočekivano u poslednjem kolu izgubio od ekipe koja je bila najvećin kandidat za ispadanje.

Povezana vest:  Ronaldo ide u penziju krajem 2011. godine

Pristalice Burse smatraju da je Bešiktaš tu utakmicu prodao i u posednjih sedam godina te dve navijačke grupe iskoristile su svaki međusobni susret za nasilje.