Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković večeras je zvanično primljen u Interovu Kuću slavnih.

Svečana ceremonija održana je na stadionu „Ðuzepe Meaca“, uoči utakmice protiv Kjeva 2:0.

„Prijem u Kuću slavnih Intera je zaista veliko, životno priznanje na koje sam veoma ponosan i koje mi mnogo znači. Ovakva priznanja, u sportskom smislu, daju neku vrstu besmrtnosti i to me čini vrlo srećnim. Hvala pre svega mojoj porodici, prijateljima, brojnim saigračima i trenerima iz Intera, ali i porodici Morati što su mi pomogli da dođem i budem tu gde jesam, u Kući slavnih jednog tako velikog kluba“, rekao je Stanković.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 14. kola i tabela Premijer lige

Godine provedene u Interu, rekao je Stanković, bile su sigurno najuspešnije u mojoj karijeri, jer o tome svedoče trofeji, a samim tim i za mene najlepše.

Ovo je druga godina kako Inter uvodi svoje legende u svoju kuću slavnih. U prvoj generaciji izabrani su Valter Zenga, Havijer Zaneti, Lotar Mateus i Ronaldo.

Uz Stankovića, ove godine su primljeni Frančesko Toldo, Đakinto Faketi i Đuzepe Meaca.

Povezana vest:  Dodić optimista uoči duela sa Klužom

U konkurenciji veznih igrača Stanković je glasovima navijača pobedio Sandra Macolu i Nikolu Bertija.

Stanković je za Inter nastupao od 2004. do 2013. godine, osvojio je pet titula u Seriji A, četiri Kupa Italije, Ligu šampiona 2010. godine, četiri Superkupa Italije i jedno FIFA svetsko klupsko prvenstvo.

U crno-plavom dresu odigrao je 239 utakmica i postigao 29 golova.

Povezana vest:  Arsenal uzdrman povredama igrača