masimiliano alegri trener milan

Alegri želi da ostane trener Milana

Trener Milana Masimilijano Alegri rekao je danas da neće napustiti taj klub i preuzeti Romu. Italijanski mediji spekulissu da bi Alegri na klupi Rome mogao da zameni Zdenjeka Zemana, koji je otpussten zbog lossih rezultata. 
-Prija interesovanje tako velikog kluba kao ssto je Roma, jer to pokažuje da se moj rad ceni. Počastovan sam, ali sam srećan u Milanu – rekao je Alegri italijanskim medijima. 
Alegrijev ugovor sa Milanom ističe na kraju sledeće sezone. Potpredsednik Milana Adrijano Galijani rekao je da uprava kluba ne namerava da pusti Algrija. 
-On je dobar taktičar, to smo oduvek znali. Roma ne može da krade trenere drugim klubovima. Alegri će i sledeće sezone biti trener Milana – rekao je Galijani. 
-Uprava Milana bila je u pravu kada je odlučila da ne promeni trenera i pored tesskih stvari u ovoj sezoni. Drugi klubovi nisu isto učinili. ‘Penjemo’ se na tabeli i borimo za pozicije, kao ssto smo to uvek radili – dodao je on. 
Posle 23 odigrane utakmice u italijanskom ssampionatu Milan zauzima četvrto mesto na tabeli sa 40 bodova i ima tri manje od trećeplasiranog Lacija. Prvi je Juventus sa 52, a drugi je Napoli sa 49 bodova. 

Povezana vest:  Pobede Viljareala, Liona i Kopenhagena, remi Milana u Ligi Evropa