IGOR_STIMAC

Štimac: Moje reči su izvučene iz konteksta
 
Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac objavio je danas da su njegove reči izvučene iz konteksta, nakon što je najavio da bi hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač mogli da izvedu početni udarac na utakmici sa Srbijom 22. marta, u kvalifikacijama za prvenstvo sveta.
Štimac je na svoj fejsbuk stranici izdao saopštenje u kojem reaguje na izvlačenje njegovih reči iz konteksta od strane novinara kojima je, kako je naveo „jedino bitno skupiti što više komentara ispod svojih članaka ne razmišljajući pritom koliko taj neodgovorni senzacionalizam može naštetiti našem društvu“.
-Protiv sam bilo kakve politizacije sporta i kada sam dao podršku našim generalima namerno sam se potpisao kao Igor Štimac, a ne “Vaš izbornik“, kako to inače radim. Objavio sam je na svojoj privatnoj Fejsbuk stranici, a ne na službenim pres konferencijama u kojima sam nastupao kao selektor hrvatske reprezentacije, jer je to moj lični stav i nemojmo mešati sport u sve to – napisao je Štimac.
On je podsetio da je u svim dosadašnjim izjavama vezanim za utakmicu sa Srbijom pozivao da, bez obzira na činjenicu što ta utakmica „nije obična“, ne dižu se bespotrebne tenzije.
-I sad, umesto da novinari rade to isto i da smiruju bespotrebne tenzije, pogotovo sada kada smo još i pod posebnim povećalom krovne fudbalske organizacije, oni se ponašaju potpuno neodgovorno. Moju izjavu kako mi veliki broj navijača šalje predloge vezano za početni udarac prepravljaju u senzacionalističke naslove o tome kako je već sve dogovoreno i da će generali na moju inicijativu izvesti početni udarac na utakmici sa Srbijom i slično. Indirektno predstavljajući i mene kao neodgovornog selektora koji oportunistički koristi ovu situaciju kako bi na generalima skupio dodatne simpatije – istakao je, između ostalog, Štimac.
Gotovina i Markač u petak su oslobođeni presudom Haškog tribunala, a Hrvatski fudbalski savez uputio im je javni poziv da budu specijalni gosti na utakmici sa Srbijom u martu, što je izazvalo žestoka reagovanja u Srbiji.
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković izjavio je danas da ne postoji ni najmanja mogućnost da hrvatski generali izvedu početni udarac na utakmici sa Hrvatskom u Zagrebu, navodeći da je svima iz FSS krivo što se pet meseci uoči utakmice u Zagrebu pravi bespotrebna tenzija, pogotovo što je taj meč čitava Evropa proglasila za utakmicu visokog rizika.
-Sve ostalo što nema veze sa sportom i fudbalom nećemo komentarisati – zaključio je Laković.

 

Povezana vest:  Australija ne odustaje od želje da organizuje SP u fudbalu