Mesut_Ozil 

Real ubedljiv protiv Atletika Bilbao
 
Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su na domaćem terenu ekipu Atletika Bilbao sa 5:1, u preostaloj današnjoj utakmici 12. kola prvenstva Španije.
Igrači „kraljevskog kluba“ bili su raspoloženi i efikasni na meču protiv gostiju iz Baskije, ali je zanimljivo da nijedan od pet pogodaka nije postigao najbolji strelac Kristijano Ronaldo. Portugalac je tako ostao na minus pet u odnosu na Leonela Mesija, koji je ranije večeras dva puta zatresao mrežu Saragose u pobedi Barselone (3:1) i vodi na listi strelaca Primere sa 17 golova.
Real je zabeležio osmu pobedu ove sezone, a na tabeli kao trećeplasirani i dalje zaostaje osam bodova za vodećim Kataloncima.
Atletik, s druge strane, nastavlja sa slabim rezultatim, pa trenutno ima samo četiri boda više od Deportiva iz La Korunje, prvog pratioca iz zone isapdanja.
Real Madrid – Atletik Bilbao 5:1 (Aurteneče autogol 12, Ramos 30, Benzema 32, Ozil 56, Kedira 72 – Gomes 42).
Odigrano ranije danas:
Barselona – Saragosa 3:1 (Mesi 16, 60, Song 28 – Montanjes 24)
Valensija – Espanjol 2:1 (Vijera 16, Soldado 90. penal – Longo 31)
Osasuna – Malaga 0:0.
Sutra se sastaju Deportivo La Korunja – Levante, Selta Vigo – Majorka, Hetafe – Valjadolid, Granada – Atletiko Madrid i Sevilja – Betis, a u ponedeljak Sosijedad – Rajo Valjekano.
Tabela: Barselona 34 boda, Atletiko Madrid 28, Real Madrid 26, Malaga i Betis po 19, Valensija 18, Levante 17, Rajo Valjekano 16, itd.

 

Povezana vest:  Real nudi 60 miliona za Fabregasa