jelensuperliga logoJELEN SUPERLIGA

Janković:Nismo pogrešili sa odlukom o promeni domaćinstva

 

Generalni sekretar Zajednice Superligaša Miodrag Janković ocenio je danas da ta organizacija nije pogrešila što je dozvolila da Partizan i Crvena zvezda igraju istog dana kao domaćini, što je bio slučaj prošle subote kad je došlo do incidenata ispred Marakane.

-Odluka o promeni domaćinstva (utakmice Partizan-Sloboda) nije imala uticaja na ono što se desilo. Mi smo u dogovoru sa organizatorima utakmica, Crvenom zvezdom i Partizanom dobili uveravanja da će sve proći u skladu sa pravilnikom o takmičenju i po zakonu – rekao je Janković.

U subotu popodne više desetina huligana sa obeležjima Partizana, za vreme utakmice tog kluba protiv Slobode Sevojno u Beogradu, kamenicama je razbilo stakla na ulazu stadiona Crvene zvezde i napalo funkcionere tog kluba.

Povezana vest:  SUPER KUP 2011, Barselona osvojila Super kup

Prvobitno je Sloboda trebalo da bude domaćin Partizanu u Lučanima, ali je klub iz Zapadne Srbije tražio promenu, kako bi na proleće dočekao crno-bele na svom renoviranom stadionu u Užicu.

Protiv te odluke su na sastanku Zajednice prošle nedelje bili samo Crvena zvezda i Vojvodina. Zajednica je zatim prihvatila i zahtev Zvezde da protiv Vojvodine na Marakani igra u subotu, a ne u nedelju kako je bilo predviđeno.

-Tvrdim da su obe utakmice, što se tiče aktera, bile besprekorne… Ne mislim, a to je potvrdio i Izvršni odbor Zajednice, da se pogrešilo sa odlukom da se udovolji zahtevima klubova za promenu domaćinstva. To je isključivo rađeno u interesu fudbala. Mi smo servis klubova i radimo u njihovom interesu – naveo je on.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati utakmica 10. kola i tabela španske Primere

U dogovoru sa policijom i klubovima odlučeno je da Partizan protiv Sevojno igra od 13, a Crvena zvezda protiv Vojvodine od 18 sati.

-Konsultovali smo se sa klubovima i policijom i došli do zaključka da ipak može da se igra istog dana, ali u različito vreme. Partizan je igrao od 13, a Zvezda od 18 sati. Mislili smo da je pet sati dovoljno da ne dođe do kontakta navijača dva kluba – rekao je Janković.

Povezana vest:  Trezege dve godine u dresu River Plate

Generalni sekretar Zajednice podsetio je da do incidenata nije došlo na samoj utakmici i dodao da klubovi ne mogu sami da se izbore sa huliganima.

-Država mora da pomogne da se huliganizam iskoreni, da na stadion dolaze pravi navijači. Želeo bih da se ponašaju onako kako je to bilo sinoć na finalnom meču Dejvis kupa – zaključio je Janković.

Nakon subotnjih incidenata policija je privela nekoliko desetina huligana. Utakmicama 15. kola prošlog vikenda završen je jesenji deo Super lige, a prolećni počinje 27. februara.