viktor_treci_danDEJVIS KUP

Rojters: Erupcija snage srpskog tenisa !

 

Istorijsku pobedu teniske reprezentacije Srbije u finalu Dejvis kupa protiv Francuske u Beogradu britanska novinska agencija Rojters ocenila je kao jedan od najvećih sportskih uspeha naše zemlje.

Rojters prenosi da su do sada „erupciju oduševljenja“ u Srbiji izazivale „samo pobede košarkaša i fudbalera“.

-Ponosan srpski narod obožava svoje najveće sportske idole Novaka Đokovića, Jelenu Janković i Anu Ivanović, ali su do juče slavlje na ulicama izazivali samo uspesi košarkaša i fudbalera – navodi jedna od najvećih svetskih novinskih agencija.

Kako tvrdi, Srbija je u nedelju pokazala da je Dejvis kup i dalje najprestižnije takmičenje u svetu tenisa.

Povezana vest:  ROLAN GAROS
, Kim Klejsters izgubila u drugom kolu

-Kada je Viktor Troicki bekhend vinerom realizovao meč poen protiv Mikaela Lodre i time svojoj zemlji doneo prvu titulu u 110. godišnjem takmičenju, provalila je prava erupcija radosti koja je zapretila da odnese i krov Arene – ističe se u agencijskom izveštaju iz Beograda.

-Prvi igrač Srbije Đoković, koji je pobedio u oba singl meča i učestvovao u ukupnoj pobedi Srbije od 3:2, istakao je da je ovaj trijumf Srbije najlepši trenutak u njegovoj karijeri – preneo je Rojters.

Britanska agencija je ocenila da Đoković nije samo igrao „zapanjujuće dobro“ u trenucima kada je to bilo najvažnije – izjednačivši prvo na 1:1, a potom i na 2:2 protiv ‘teniskih aristokrata’, već je i pozvao publiku da podrži tim Srbije i nađača francuske navijače u odlučjućem meču.

Povezana vest:  FED KUP, Rusija će dočekati Češku na Olimpijskom stadionu

Rojters je ocenio da neki „veliki kalibri svetskog tenisa“ kao što je Švajcarac Rodžer Federer nisu toliko posvećeni Dejvis kup takmičenjima, za razliku od Đokovića kome je „predstavljanje svoje zemlje prioritet“.

-Pobeda nad Francuskom u tek trećoj godini učešća u elitnoj Svetskoj grupi predstavlja pravi katalizator razvoja tenisa u Srbiji – ocenjuju Britanci i tvrde da je veliki kvalitet srpskog tima u „potpunom odsustvu sujete“.

Povezana vest:  Marej lako do finala Pekinga

Navodi se primer Troickog koji je posle odlučujuće pobede nad Lodrom istakao da sebe ne smatra herojem, već da su junaci meča svi članovi reprezentacije, a među njima i Janko Tipsarević.

Agencija se na kraju osvrnula na završnu sliku sa konferencije za novinare naših reprezentativaca, koji su se popeli na sto pevajući koračnicu „Marš na Drinu“.

-Ovakav način radovanja nije uobičajen u svetu tenisa, ali sve je to draž Dejvis kupa – ističe se u Rojtersovom izveštaju koji citira reči Đokovića: -Ništa ne može da vam da više energije od ovog takmičenja.