Dosadašnji fudbalera Radničkog iz Niša Radovan Pankov prvo je pojačanje Crvene zvezde za novu sezonu, saopšteno je na sajtu crveno-belih.

Dvadesettrogodišnji defanzivac ponikao je u Vojvodini, odakle se otisnuo u inostranstvo, odnosno Rusiju gde je branio boje Urala, a po povratku u Srbiju bio je među najzaslužnijim što su Nišlije osvojile istorijsko drugo mesto.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 34. kola i tabela Premijer lige

„Ispunila mi se želja da postanem fudbaler Crvene zvezde. Znam kakvu sam odgovornost preuzeo oblačenjem crveno-belog dresa i nadam se da cu u redovima srpskog šampiona dati doprinos u stvaranju novih uspeha kluba“, rekao je Pankov.

Prvi novajlija ponovo će imati priliku da u defanzivnoj liniji saraduje sa Milanom Gajićem i Srđanom Babićem, sa kojima je u dresu mlade reprezentacije Srbije stigao do svetske krune 2015. godine na Novom Zelandu.

Povezana vest:  Đukić nezadovoljan: Dobra lekcija u pravo vreme

„Pre dolaska sam razgovarao sa Babićem i Gajićem, ali i Mirkom Ivanićem, koji mi je bio kapiten u Vojvodini. Sa nestrpljenjem iščekujem da ponovo zaigramo zajedno, ali i da osetim dobro poznatu podršku zvezdaša. Voleo bih da nas bodre u što većem broju, a mi ćemo dati sve od sebe da u kvalifikacijama za Ligu šampiona ponovimo prošlogodišnji uspeh“, izjavio je Pankov.

Povezana vest:  Perez: Ronaldo je najbolji fudbaler na svetu