Jermain-DefoeLIGA ŠAMPIONA, GRUPA A

Ubedljiv poraz Intera, Totenhemu prvo mesto

 

Fudbaleri Totenhema igrali su večeras nerešeno na gostovanju kod Tventea 3:3 i tako izborili prvo mesto na tabeli Grupe A Lige šampiona, pošto je branilac titule prvaka Inter iz Milana izgubio u Bremenu od Verdera sa 0:3. Totenhem je u duelu sa holandskim prvakom tri puta imao prednost, ali se Tvente svaki put vraćao u meč.

Povezana vest:  PROTIVNIK PARTIZANA NA SKENERU, Anderleht za respekt

Prvo je u 12. minutu Peter Vizgerhof vratio loptu golmanu Sanderu Boškeru, kome je ona prešla preko stopala, pa je Totenhem poveo sa 1:0. Benoa Asu-Ekoto je potom igrao rukom i skrivio penal za Tvente, koji je u 22. minutu Deni Landzat pretvorio u izjednačenje 1:1.

Džermejn Defo je u 47. minutu ponovo doveo londonski tim u vođstvo, ali je Roberto Rosales poravnao rezultat u 56. Defo je tri minuta kasnije još jednom pogodio za 3:2, ali je u 64. Naser Čadli iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat.

Povezana vest:  Morinjo: Nije isključeno da jednog dana preuzmem PSŽ

Preokreta nije bilo u Bremenu gde je Verder sa ubedljivih 3:0 ostvario prvu pobedu u Ligi šampiona ove sezone, ali mu ni to nije bilo dovoljno za beg sa začelja tabele.

Prvi gol je u 39. minutu postigao Sebastijan Predl, drugi 10 minuta Kasnije Austrijanac srpskog porekla Marko Arnautović, a treći u 88. Klaudio Pisaro.

Povezana vest:  Juventus osvojio Super kup Italije pobedom nad Napolijem

Inter je, uprkos porazu, ostao na drugom mestu na tabeli, ali je očigledno da je u krizi, pošto je izgubio i na poslednjoj utakmici u italijanskom prvenstvu – od Lacija sa 1:3.