ice_hockeyNHL LIGA

 

Pitsburg i Krozbi i dalje ruše sve pred sobom

 

Glavna priča u NHL ligi i dalje su hokejaši Pitsburga i njihova prva zvezda Sidni Krozbi. Kanađanin je i 16. utakmicu zaredom završio najmanje s pogotkom ili asistencijom, a Penguinsi su slavili i deseti put u nizu.

U ponedeljak je u Consol Energy Centeru pao Nju Džersi s 2:1, čime je domaća ekipa izjednačila svoj drugi najduži niz u istoriji. Poslednji su put deset uzastopnih pobeda Penguinsi ostvarili tokom januara i februara 1999. godine. Jedini su duži niz ubeležili 1993., slavili su tada u čak 17 utakmica zaredom, što je ujedno i rekord cele NHL lige.

Povezana vest:  SNUKER, Alen u polufinalu Mastersa

Krozbi je, pak, u svojoj 400. utakmici karijere s novim pogotkom i asistencijom došao do brojke od 16 dvoboja u nizu u kojima je ostvario barem jedan bod. Imao je sjajni Kanađanin i duži niz 2007. godine, kada je u 19 uzastopnih utakmica zabijao i(li) asistirao, ali tokom aktuelne serije već ima tri poena više (18 golova, 15 asistencija) nego tada.

Pitsburg je svojim nizom došao na vrh Istočne konferencije, baš kao što je i Krozbi vodeći igrač lige po učinku s 48 bodova.

Povezana vest:  Udovičić: Zakon najvažniji akt u sportu

Za razliku od Penguinsa, vodeći sastav Zapada Detroit nije imao uspešnu veče. Na svom su ledu Red Vingsi poraženi s 5:2 od San Hosea koji je glavni posao napravio u drugoj trećini, kada je zaostatak 1:2 s tri gola pretvorio u vođstvo 4:2. Pobedu je u poslednjoj trećini svojim drugim pogotkom večeri potvrdio Logan Kouture.

Najveći gubitnici večeri svakako su hokejaši Vašingtona. U zadnju su trećinu domaćeg dvoboja protiv Toronta ušli s prednošću 4:1, da bi na kraju izgubili nakon izvođenja kaznenih udaraca. Mihail Grabovski, Tim Brent i Klark MekArtur su vratili Kanađane u igru, a Grabovski je potom bio i jedini uspešan u izvođenju penala te na taj način naneo Kapitalsima treći poraz u nizu.

Povezana vest:  57. Otvoreno državno prvenstvo u vazduhoplovnom jedriličarstvu od 31. jula do 14. avgusta

 

 

 

NHL liga, ponedeljak:

 

Pittsburgh – New Jersey 2:1

Atlanta – Nashville 3:2, produžetak

Columbus – Dallas 3:2, kazneni udarci

Washington – Toronto 4:5, kazneni udarci

Detroit – San Jose 2:5