anderson_manchester_junajtedLIGA ŠAMPIONA GRUPA C

Mančester i Valensija nerešeno, prvi bod za Bursu

 

Fudbaleri Mančester junajteda uspeli su da na svom terenu nadoknade gol zaostatka na večerašnjem susretu sa Valensijom 1:1 i tako takmičenje u Grupi C Lige šampiona završe na prvom mestu. Valensija je povela u 32. minutu, kada je Majkl Kerik izgubio loptu na svojoj polovini terena i predao je Alehandru Domingesu, koji je uposlio Pabla Ernandesa za 1:0.

Povezana vest:  Krunić potpisao predugovor sa kineskim Dalijenom

Španski tim je u tom trenutku preuzeo lidersku poziciju na tabeli, ali samo do 62. minuta, kada je Park Ji-Sung šutirao, a golman Valensije Visente Guajite samo odbio loptu u polje. Najbrži je bio Anderson, koji je postigao izjednačujući gol za Mančester.

Obe ekipe će tako u osminu finala Lige šampiona, dok je još od ranije bilo poznato da će u Ligu Evropa Glazgov Rendžers. Škotska ekipa je večeras igrala nerešeno na gostovanju kod Burse 1:1, iako je od 19. minuta vodila zahvaljujući golu Kenija Milera.

Povezana vest:  Buran derbi u Liježu, Standard pobedio Anderleht

Serkand Jildirim je, međutim, u 79. minutu postigao gol za Bursu, pa je turski šampion stigao do prvog boda u debitanskoj sezoni u Ligi šampiona.

Jedini tim u Ligi šampiona bez osvojenog boda tako je ostao beogradski Partizan, koji će sutra u Londonu gostovati kod Arsenala u Grupi H.