Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza izvinio se naciji za težak poraz u Ukrajini (5:0) i pozvao javnost da pruži podršku reprezentativcima i selektoru Mladenu Krstajiću pred meč protiv Litvanije, posle čega će biti napravljena detaljna analiza svega urađenog.

Kokeza je, u društvu potpresednika Marka Pantelića i Nenada Bjekovića, kao i sportskog direktora Darka Kovačevića, na konferenciji za medije u Kući fudbala poručio je da je nedopustiv način i pristup u Lavovu. „U lično ime, FŠ, fudbalera i stručnog štaba se izvinjavam naciji zbog debakla u Ukrajini, lošoj utakmici i sramnom poraza. To je nedopustivo… I ranije je bilo poraza, bice ih i u buducnosti, ali ono što je sporno je način. Dobar deo odgovornosti ima rukovodstvo na čelu sa mnom i stručni štab“, rekao je Kokeza u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Lalatović: Gostovanje u Šapcu najteže u polusezoni

On je dodao da je sadašnji tim „orlova“ najbolji što ima i da Igrači moraju da „ginu“ za nacionalni dres.

„Moraju da daju sve od sebe, više nego u klubovima. Nacionalni des je svetinja i ne može da bude manje vrednovanje od klupskog“. Prema njegovim rečima prioritet celog Saveza je plasman na EURO koji se ceka dve decenije.

Povezana vest:  FIFA: Bez minuta ćutanja za Srebrenicu

„Verujem da naši fudbaleri to mogu da urade i da će to u narednim utakmicama pokazati. Sve ostale stvari, pitanja, analize, imaćemo posle utakmice sa Litvanijom. Tada će se održati sastanak Izvršnog odbora, u sredu“.

On je zamolio medije da sva pitanja, koja danas nisu bila dozvoljena na konferenciji u Staroj Pazovi, budu postavljena nakon meča sa Litvanijom. „Moramo da pobedimo Litvaniju da bismo nastavili naš cilj, plasman na EP. Verujem da naši igrači mogu to da urade i da će to pokazati na terenu“, zaključio je on.

Povezana vest:  David Vilja će biti spreman za EP

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages